Період публікації:

від

до

Категорія:

Практичне заняття з навчальної дисципліни «Групова динаміка та комунікації»

Опубліковано: Середа, 31 жовтня 2018 

min
max

Викладач циклової комісії «Інформатики та розробки програмного забезпечення» Львівського кооперативного коледжу економіки і права Віра Варгас організувала та провела у парку імені Івана Франка інтегроване заняття з навчальної дисципліни «Групова динаміка та комунікації» на тему: «Робота з розподілення членів команди згідно з методологією Scrum, підготовки звітної документації кожного члена команди» для студентів груп ПК-15 та ПК-16.

Мета заняття – спільна навчально-пізнавальна, творча діяльність студентів, спрямована на досягнення спільного результату, засвоєння основних принципів групової роботи над проектом, визначення ролі в проектній команді, навчитись досліджувати виявлення лідерства та комунікабельності при розробці групового проекту.

Заняття проводилось нестандартно, з елементами творчого пошуку та комунікативної спрямованості. Протягом заняття викладач дотрималась усіх принципів навчання, а саме: принципу свідомості й активності студентів, активізації пізнавальної діяльності студенті, науковості, систематичності й послідовності, наочності, емоційності навчання.

Під час виконання вправ студенти були поділені на команди. Кожна команда отримала завдання: розгадати ребуси, перекласти мотиваційні слогани з англійської мови на українську і обрати той, який найбільше їх надихає, розв’язати задачі та показати їх компіляцію за допомогою ноутбуків. Максимальна кількість балів за виконані завдання становила 20 балів.

За результатом проведеного заняття студенти ознайомились з основними відомостями загальної теорії групової динаміки та комунікацій, концепції групової динаміки, основами ефективної роботи з колегами, стратегіями вислухування, переконання та ведення переговорів, принципами ефективної усної комунікації, призначенням, можливостями та основними принципами методології Scrum.

Креативні форми проведення занять підвищують професіоналізм та педагогічну майстерність викладача. Впровадження інтерактивних технологій, поєднання теоретичних знань і практичних умінь під час проведення нестандартних видів занять спонукає студентів до згуртованих командних дій, навчаючи розв’язувати проблемні питання, починаючи з пошуку джерела інформації, досліджуючи питання і шукаючи рішення, і при цьому виховуючи в собі відповідальність за команду та виконану роботу.

Студентам сподобався нестандартний підхід викладача до проведення такого виду занять. Заняття пройшло результативно, пізнавально та цікаво.

У підсумку заняття перше місце отримала команда групи ПК-16, а студенти групи ПК-15 Подолець Роман, групи ПК-16 Наталя Відзівашець та Роман Бобало відзначені за краще виконання програм та нагороджені мотиваційними браслетами і солодощами.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Студентам Львівського кооперативного коледжу економіки і права провели практичне заняття Студентам Львівського кооперативного коледжу економіки і права провели практичне заняття Опубліковано: Вівторок, 09 липня 2019 З метою впровадження елементів дуальної форми навчання у професійну підготовку молодших спеціалістів з фінансів, банківської справи та страхування, викладач вищої кваліфікаційної категорії, голова циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки...

Переглядів: 1211 Коментарів: 0

Вища освіта

Студентам Львівського кооперативного коледжу провели практичне заняття на базі «Укргазбанку» Студентам Львівського кооперативного коледжу провели практичне заняття на базі «Укргазбанку» Опубліковано: Понеділок, 08 липня 2019 Для поглиблення теоретичних знань, формування навичок їхнього практичного застосування, формування умінь професійної діяльності, закріплення та поточної перевірки навчальних досягнень студентів, надання можливості розкрити свої знання, формувати професійну компетентність, одержувати інформацію про рівень...

Переглядів: 914 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook