Період публікації:

від

до

Категорія:

Студенти Львівського кооперативного коледжу відвідали Меморіальний музей «Територія терору»

Опубліковано: П`ятниця, 02 листопада 2018 

min
max

Викладач циклової комісії правознавчих дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Оксана Козак провела семінарське заняття-бесіду у групі ПВ(н)-16 з навчальної дисципліни «Історія держави і права України» на тему: «Держава і право України в роки Великої Вітчизняної війни» на базі Меморіального музею «Територія терору».

Мета заняття – показати значення теми для формування критичного ставлення до аналізу історичного матеріалу, власного погляду на історичні явища та події, усвідомлення ролі та місця України в світовій історії, формувати якості особистості та пізнавальний інтерес тощо.

Заняття проводилось за чітко розробленим планом, складеним відповідно до програми і календарно-тематичного плану предмету. Протягом заняття викладач дотримувалася рекомендованої структури та принципів навчання, доступно донесла до студентів актуальність вивчення даної теми, ознайомила з основними питаннями, котрі слід розглянути.

За допомогою проведення такого виду заняття, студенти краще сприймають теоретичний матеріал, вчаться обмінюватись думками з усіма учасниками навчального процесу, самостійно мислити, розвивають аналітичні навички та здатність до виваженої аргументації.

Після заняття для студентів була проведена навчальна екскурсія з метою розповісти про Голокост та долю євреїв у часи Другої світової війни. До екскурсії долучилася група ПВ(н)-26 з викладачем коледжу Оксаною Ферою.

Науковий співробітник Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору» Богдана Тараніна розповіла присутнім про історію табору примусових робіт «Янівська», який протягом німецької окупації 1941-1944 рр. був одним з основних центрів здійснення нацистського терору у Львові та Західній Україні. Львів у ХХ столітті завжди був у центрі воєнних і політичних подій. Музей «Територія Терору» створено на місці, де колись були розташовані «пересильна тюрма № 25», а перед цим – «львівське ґетто». Виставка Музею покликана показати історію функціонування табору через візуальні, документальні, матеріальні джерела.

Студенти ознайомилися з стендами, які представлені в музеї, де розміщено інформаційні матеріали про історію перебування Галичини в складі авторитарної Польщі (1919-1939), тоталітарних СРСР (1939-1941, 1944-1991) та Німеччини (1941-1944), а також життєві історії людей, зафіксованих у їхніх біографіях, спогадах, світлинах та документальних свідченннях.

Екскурсія була пізнавальна, цікава та корисна, дала можливість краще пізнати наше минуле, яке було дуже складним і не простим, дає розуміння і змушує згадати ті часи і тих людей, які віддали своє життя за свій край, за свій народ, не зрадили своїм поглядам і переконанням. У в’язницях і виправно-трудових таборах вони не падали духом – організовували культурні гуртки, ставили вистави, співали, писали вірші, дотримувались національних традицій, відзначали українські свята, розвивалися духовно та займали активну громадянську позицію.

Адміністрація коледжу, викладачі циклової комісії та студенти висловлюють велику вдячність керівництву Меморіального музею «Територія терору» та науковому співробітнику Богдані Тараніній за проведений лекторій, екскурсію та за надану можливість отримати інформацію про тоталітарне минуле та механізми функціонування тоталітарних ідеологій.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Студенти ЛККЕіП відвідали музей споживчої кооперації Львівщини Студенти ЛККЕіП відвідали музей споживчої кооперації Львівщини Опубліковано: Понеділок, 16 вересня 2019 Для студентів усіх спеціальностей Львівського кооперативного коледжу економіки і права викладач вищої категорії Марія Ільків провела екскурсію в Музей споживчої кооперації Львівщини, який розташований у приміщені навчального закладу. Робота Музею споживчої кооперації – невід’ємна складова виховного...

Переглядів: 582 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Студенти Львівського кооперативного коледжу побували у Музеї грошей Студенти Львівського кооперативного коледжу побували у Музеї грошей Опубліковано: Середа, 03 липня 2019 Нещодавно викладачі циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права організували для членів гуртка «Фінансист» навчальну екскурсію в Музей грошей, який знаходиться на базі Львівського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університет банківської...

Переглядів: 731 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook