Період публікації:

від

до

Категорія:

Зустріч з ІТ-фахівцями

Опубліковано: П`ятниця, 09 листопада 2018 

min
max

На впровадження курсу з дуальної освіти в ІТ-сфері, голова циклової комісії «Інформатики та розробки програмного забезпечення» Львівського кооперативного коледжу економіки і права Віра Варгас організувала зустріч для студентів спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» з практичними фахівцями ІТ-індустрії, а саме: Сергієм Іщеряковим (автор проекту «Школяр-програміст», володар спеціальної відзнаки конкурсу Ukrainian IT Awards 2017, організованого асоціацією IT Ukraine та компанією SoftServe, за видатний вклад у ІТ-освіту України) та Дмитром Пелешеком (проректор з науково-педагогічної роботи IT Step University, доктор технічних наук, професор).

Мета заходу – надати можливість талановитим мотивованим випускникам навчатися у ВНЗ за програмою, яка відповідає вимогам сучасного суспільства і ринкових відносин, і, водночас, отримувати актуальні практичні навички на реальних проектах в IT-компаніях, ознайомити студентів з практичними нюансами управління проектами в IT-галузі, підвищення кваліфікації ІТ-фахівців, об’єднати талановитих молодших спеціалістів, які прагнуть до розвитку та яким цікаво рухатись вперед, з сильною командою, приймати новий виклик і разом досягати найвищих результатів.

Під час зустрічі було проведено тест-опитування з метою відбору студентів, які можуть бути командними гравцями, люблять свою справу, могли похвалитись відмінною самомотивацією, позитивним мисленням, креативністю тощо.

Фахівці ІТ-індустрії в своїх виступах запросили студентів коледжу підвищити практичні навички з професійного Java- та Android-програмування в дистанційному навчальному режимі, що дасть змогу вивченню фундаментальних основ Java SE, отриманню практичних навичок написання програм, підготовці до проходження сертифікаційного екзамену Oracle Certified Associate, Java SE 8 Programmer, який проходить у форматі тренінгу та передбачає вивчення структурного програмування, об’єктного програмування та Java технології, орієнтований для бажаючих, які ще не вміють програмувати, або тільки починають робити перші кроки з цього цікавого та корисного заняття.

Тренінг базується на навчальній програмі дисципліни «Інформатика» для 10-11 класів інформаційно-технологічного профілю автора С.М. Іщерякова, що рекомендована МОН України. Особливістю програми є наближеність до професійних вимог щодо фахової підготовки з боку світового ІТ-бізнесу.

Завдяки таким тренінгам у студентів, після опанування навчального матеріалу, є можливість отримати сертифікат професійних Java-програмістів від одного з лідерів світового ІТ-ринку – корпорації Oracle (США).

Проходження курсу є важливим елементом нової освітньої моделі і тестом для дуальної ІТ-освіти в Україні, оскільки дає можливість компаніям взяти на стажування студента вже з базовими навичками програмування.

Зустріч була цікавою, надихаючою, мотивуючою, змістовною, пізнавальною та корисною для молодих фахівців. Студенти отримати відповіді на актуальні запитання. Було окреслено напрямки працевлаштування та визначено, які знання та навички є найбільш потрібними під час їх подальшої роботи в ІТ-індустрії.

Адміністрація коледжу та викладачі циклової комісії вдячні Сергію Іщерякову та Дмитру Пелешеку за наданні практичні знання студентам і бажають успіхів у реалізації проекту – забезпечити ІТ-індустрію кваліфікованими спеціалістами.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 781 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні Опубліковано: Середа, 26 лютого 2020 П'ятий рік поспіль Україна 20 лютого вшановує Героїв Революції Гідності – учасників Євромайдану та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. У Львівському кооперативному коледжі економіки і права було проведено виховний захід, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні, які змінили історію України ціною свого...

Переглядів: 718 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook