Період публікації:

від

до

Категорія:

Студенти Львівського кооперативного коледжу побували у Музеї пожежної безпеки

Опубліковано: Вівторок, 20 листопада 2018 

min
max

Викладач циклової комісії підприємництва та біржової діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права Оксана Ванівська провела практичне заняття з навчальної дисципліни «Безпека життєдіяльності» на тему: «Забезпечення пожежної безпеки підприємств» з групами ФН-16, ПВ(н)-17, ПВ(н)-27 в Музеї пожежної безпеки, який функціонує при Управлінні пожежної безпеки у Львівській області.

У музеї студенти ознайомилися з технічними засобами пожежогасіння, побачили чимало цікавої та повчальної інформації. Експозиція пожежно-технічної виставки розміщена в трьох залах, знайомить з історією пожежної справи, а зразки старовинної та сучасної спеціальної техніки дають змогу прослідкувати за розвитком пожежно-рятувальної служби Львівщини із давнини до сьогодення. Представлено багато чудових макетів пожежних автівок різних часів.

Музей пожежної техніки цікавий тим, що тут не лише показують історію становлення пожежної справи, а й вчать як цьому лиху запобігти, порятуватись і як поводитись у критичних ситуаціях.

Оксана Іванівна в ході заняття розповіла студентам, що для забезпечення пожежної безпеки власники підприємств зобов'язані розробляти комплексні заходи, відповідно до нормативних актів з пожежної безпеки розробляти і затверджувати положення, інструкції, інші нормативні акти, що діють у межах підприємства, здійснювати постійний контроль за їх додержанням, забезпечувати додержання протипожежних вимог стандартів, норм, правил, а також виконання вимог приписів і постанов органів державного пожежного нагляду, утримувати у справному стані засоби протипожежного захисту і зв'язку, пожежну техніку, обладнання та інвентар, не допускати їх використання не за призначенням, організовувати навчання працівників правилам пожежної безпеки та пропаганду заходів щодо їх забезпечення тощо, усвідомити важливість питань безпеки життєдіяльності, з правилами пожежної безпеки на підприємстві, про основні причини виникнення пожеж на підприємстві, технічними засобами пожежогасіння, протигазами різних моделей, наборами для боротьби з пожежею, адже вогонь – це дуже руйнівна сила, що тільки виконання елементарних правил пожежної та особистої безпеки зможе зберегти життя та майно від вогню, та нагадала правила пожежної безпеки, про правильне поводження з вогнем, петардами, феєрверками та джерелами підвищеної небезпеки біля будівель.

Студенти вдячні викладачеві та працівникам музею за надані практичні знання, після яких кожен глибше зрозумів важливість професії рятувальника, розширив уявлення про роботу пожежників, про способи пожежогасіння та правила поведінки у разі виникнення пожежі на підприємстві.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв᾽язків із громадськістю ЛККЕіП

Немає коментарів

Схожі статті:

Студенти ЛККЕіП відвідали музей споживчої кооперації Львівщини Студенти ЛККЕіП відвідали музей споживчої кооперації Львівщини Опубліковано: Понеділок, 16 вересня 2019 Для студентів усіх спеціальностей Львівського кооперативного коледжу економіки і права викладач вищої категорії Марія Ільків провела екскурсію в Музей споживчої кооперації Львівщини, який розташований у приміщені навчального закладу. Робота Музею споживчої кооперації – невід’ємна складова виховного...

Переглядів: 586 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Студенти Львівського кооперативного коледжу побували у Музеї грошей Студенти Львівського кооперативного коледжу побували у Музеї грошей Опубліковано: Середа, 03 липня 2019 Нещодавно викладачі циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права організували для членів гуртка «Фінансист» навчальну екскурсію в Музей грошей, який знаходиться на базі Львівського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університет банківської...

Переглядів: 734 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook