Період публікації:

від

до

Категорія:

Відомий український мовознавець Микола Зубков зустрівся зі студентами Львівського кооперативного коледжу

Опубліковано: Вівторок, 20 листопада 2018 

min
max

Викладачі циклової комісії мовних дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права організували для студентів коледжу експрес-заняття з української мови, яке провів відомий український мовознавець, заслужений працівник освіти України, філолог, викладач Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна та Національного університету «Львівська політехніка», методист I категорії Центру українських студій ім. Д. Багалія при ХНУ ім. В.Н. Каразіна, Заслужений працівник освіти України Микола Зубков.

Як на одному подиху пройшло спілкування із такою надзвичайно цікавою людиною, ерудитом у царині мови, артистом театру, автором понад 50 публікацій, упорядником словників, підручників, довідників та подарункового ювілейного видання «Кобзаря», який уперше з’явився з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Він цікаво розповів про маловідомі факти з життя Тараса Шевченка, цитував заборонені та приховані у різні часи поетичні твори Кобзаря, а також вказав на велику кількість огріхів у сучасному вкраїнському правописі, які має виправити на державному рівні новітня прогресивна політично-культурна еліта. Почуття патріотизму, харизматичної творчої людини органічно передавалося кожному студенту, адже Микола Григорович цілком переконливо і аргументовано апелював до занедбаності рідної мови, меншовартості, незнання історії, цурання своїх національних традицій тощо. І це дає привід задуматися над нашим ставленням до національних цінностей і культурного розвитку.

Микола Зубков частково ознайомив студентів із новим українським правописом, а наприкінці зустрічі відповів на численні запитання студентів та викладачів.

Зустріч пройшла у приємній дружній атмосфері та невимушеній обстановці. Кожен мав можливість поспілкуватися і отримати відповіді на важливі, хвилюючі кожного з нас запитання.

Варто зазначити, що таке незвичайне експрес-заняття виявилась надзвичайно цікавим та пізнавальним як для студентів, так і викладачів.

Адміністрація коледжу, голова і викладачі циклової комісії мовних дисциплін та студенти висловлюють щиру подяку Миколі Григоровичу за приділений час, можливість і, головне – бажання поділитися практичними порадами та досвідом у царині мови.

Кожен слухач в аудиторії почерпнув щось важливе для себе та зрозумів, що спілкуватись правильно у сучасному суспільстві є надзвичайно престижно.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі ЗМІ та зв'язків із громадськістю ЛККЕіП

Немає коментарів

Схожі статті:

Зустріч студентів Львівського кооперативного коледжу економіки і права з професором Богданом Пшиком Зустріч студентів Львівського кооперативного коледжу економіки і права з професором Богданом Пшиком Опубліковано: П`ятниця, 05 липня 2019 З метою налагодження та підтримання постійних наукових зав’язків із закладами вищої освіти, забезпечення зміцнення співпраці науки і практики, створення умов для подальшого впровадження результатів навчання в практичну діяльність, викладачі циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності...

Переглядів: 729 Коментарів: 0

Вища освіта

До студентів Львівського кооперативного коледжу економіки і права завітала представниця газети «Все про бухгалтерський облік» До студентів Львівського кооперативного коледжу економіки і права завітала представниця газети «Все про бухгалтерський облік» Опубліковано: П`ятниця, 01 Червня 2018 У формуванні висококваліфікованих фахівців важливе місце займає навчальна практика студентів, що здійснюється з метою закріплення одержаних ними теоретичних знань і набуття навичок технічної та організаційної роботи за спеціальністю. З нагоди початку навчальної практики викладачі циклової комісії...

Переглядів: 321 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook