Період публікації:

від

до

Категорія:

Студенти та викладачі Львівського кооперативного коледжу відзначили 100-річчя ЗУНР

Опубліковано: Середа, 21 листопада 2018 

min
max

З нагоди відзначення 100-річчя зі створення ЗУНР у Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулася низка урочистих заходів, котрі проходили не тільки в навчальному закладі, але й за його межами.

Зокрема, викладачі циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін, куратори Наталія Мозола та Мирослава Ільчишин разом зі студентами груп ІПЗ-18, ГРС-16, ПМ(н)18 взяли участь у вшануванні пам’яті борців за свободу України, які віддали за її незалежність найдорожче – життя.

Куратори разом зі студентами побували на відкритті пам’ятника героям Західноукраїнської Народної Республіки та Української Галицької Армії. А також відвідали театралізоване військово-історичне дійство, під час якого були відтворені події Листопадового чину.

Мета заходу: поглиблення знань про державотворчі процеси в Україні, виховання патріотизму в молоді, прояв особистістю любові до свого народу, поваги до українських традицій, відчуття своєї належності до України, усвідомлення спільності власної долі з долею Батьківщини, співставлення минулих і сучасних подій.

Такі заходи мають велике значення для молоді не тільки для поглиблення вивчення важливих сторінок нашої історії, але й загалом для українського народу. Історія, це не просто минуле… Не знаючи історії своєї держави, ніколи не зможеш зрозуміти свого народу й не зможеш піклуватися про його добробут.

Історія зберігає у своїй пам'яті події давно минулих днів. Завдяки їй ми знаємо, що в нашої країни існує минуле, що у нас є коріння, наш народ має своїх героїв, а ми – Галичани – вперше за багато століть були творцями власної долі.

Досвід тих часів має актуальність і сьогодні, коли відродження України залежить від нас самих – єдності всього українського народу.

Кожен повинен знати історію свого народу, своєї держави, повинен розуміти, що без минулого немає сучасного, без традиційного немає нового, без колишнього немає теперішнього, адже лише вміння усвідомлювати й аналізувати історичні помилки допоможе запобігти їх повторенню.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв᾽язків із громадськістю ЛККЕіП

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 773 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні Опубліковано: Середа, 26 лютого 2020 П'ятий рік поспіль Україна 20 лютого вшановує Героїв Революції Гідності – учасників Євромайдану та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. У Львівському кооперативному коледжі економіки і права було проведено виховний захід, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні, які змінили історію України ціною свого...

Переглядів: 708 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook