Період публікації:

від

до

Категорія:

«Потисни руку чемпіону»

Опубліковано: Середа, 19 грудня 2018 

min
max

Саме під такою назвою стартував у переддень свята св. Миколая спільний довготривалий проект  Львівського училища фізичної культури та бібліотеки-філії №10 (завідувач Марина Старощук) ЦБС для дітей м. Львова, який передбачає знайомство користувачів міської дитячої книгозбірні з провідними спортовцями знаного в Україні спортивного закладу. Дебютували у проекті  учні СЗШ №17 м. Львова (вчитель фізвиховання Галина Стьопкіна, до речі, випускниця училища, майстер спорту зі стрибків у воду) та учні 9-А класу (кл. керівник Ольга Климків) училища.

Відповідно до програми проект розпочався із зустрічі з майстром спорту міжнародного класу, віце-чемпіонкою III юнацьких Олімпійських ігор з вільної боротьби, чемпіонкою Європи  серед кадетів і молоді (2018 р.), студенткою  першого курсу училища Оксаною Чудик. А офіційно відкрив проект давній приятель училища, історик спорту, письменник, журналіст, філателіст Василь Прухницький, який урочисто взяв автограф в Оксани Чудик і перший з присутніх потиснув руку дівчині. Далі пан Василь розповів про свою колекцію автографів світових та українських зірок спорту (в тому числі й вихованців Львівського училища фізичної культури) і долучив щойно взятий автограф до неї.

Затим присутні дізнавались, як саме Оксана торувала шлях до олімпійського п’єдесталу: з розповіді самої віце-чемпіонки та інтерактивного діалогу її тренера Олександра Раковського, бабусі спортсменки пані Марії , яка змалечку бере активну участь у житті онуки, колишнього класного керівника Анни Кондратюк, яка опікувалась дівчиною чотири роки поспіль, вихователя Світлани Волянюк тощо.  Спортсменка та її група підтримки відповіли на запитання присутніх. Діти щиро привітали Оксану з вагомими досягненнями у спорті.

  Як правило, одним з героїв бібліотечних заходів є книга. Модератор проекту, завідувач бібліотеки Львівського училища фізичної культури Олена Сторожук представила увазі присутніх новинку - фундаментальне, багатоілюстроване видання «БОРОТЬБА. Енциклопедія в запитаннях і відповідях» (укладач Марія Булатова), що містить цікаві  матеріали про спортивну боротьбу від Стародавньої Греції до наших днів.

Для гостей училища, учнів СЗШ №17 м. Львова, Оксана Чудик, її тренер Олександр Раковський та вихованець відділення вільної боротьби, майстер спорту України Юрій Ідзінський провели майстер-клас саме у тому залі , де борчиня щодень вдосконалює свою спортивну майстерність.

Галина Стьопкіна як колишній спортсмен і досвідчений фахівець-практик у царині фізичної культури підкреслила, що саме такі заходи потрібні учням загальноосвітніх шкіл, адже несуть в собі потужний мотивуючий, інформаційний, профорієнтаційний заряди.

А читачі бібліотеки-філії №10 підсилили святковий настрій зустрічі, подарувавши усім присутнім майстерно виготовлені з паперу, вишукані різдвяно-новорічні ялинки.

Ось таке спортивне свято у подарунок до Дня святого Миколая одержали дебютанти проекту «Потисни руку чемпіону», про яке ще довго нагадуватимуть їм автографи головної героїні заходу, віце-чемпіонки III юнацьких Олімпійських ігор з вільної боротьби Оксани Чудик, емоційні світлини, селфі та рукостискання з нею. І може для когось з цих дітлахів, наснажених прикладом Оксани, спорт згодом стане життєвим пріоритетом.

Співорганізатори заходу сподіваються, що в новому, 2019 році, проект «Потисни руку чемпіону» здобуде нових прихильників та успішно розвиватиметься.

Підготувала Олена Сторожук

Фотосупровід заходу (http://ufk.lviv.ua/ua-photogallery-Potysny_uku_chempionu.html ) Андрія Харковського

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Четверо вихованок Львівського спортколеджу у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби Четверо вихованок Львівського спортколеджу у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби Опубліковано: П`ятниця, 03 квітня 2020 Відразу четверо вихованок Львівського коледжу спорту (кол.училище фізичної культури) увійшли у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби у своїх вагових категоріях. У вазі до 50кг ІІІ місце посідає Оксана Лівач (вип.2014р.). В активі Оксани 50 залікових очків, які вона виборола на світовому рейтинговому...

Переглядів: 4812 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Учні Львівського спортколеджу взяли участь у Шевченківському творчому вечорі Учні Львівського спортколеджу взяли участь у Шевченківському творчому вечорі Опубліковано: Четвер, 12 березня 2020 9 березня 2020 року в день народження Великого Кобзаря українського народу з ініціативи штабу Всеукраїнського об’єднання добровольців й за підтримки відділення НОК України у Львівській області, журналу «РІА-Україна» та інших співорганізаторів у Львівському палаці мистецтв відбувся Шевченківський творчий...

Переглядів: 2132 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook