Період публікації:

від

до

Категорія:

Відкрите семінарське заняття «Перша світова війна»

Опубліковано: Субота, 29 грудня 2018 

min
max

Викладач циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Мирослава Ільчишин провела відкрите семінарське заняття з дисципліни «Історія: Україна і світ» на тему: «Перша світова війна» в групах ГРС(н)-18 та ФН(н)-18 з використанням інтерактивних методів навчання  та елементів театралізації.

Мета заняття: виявлення рівня засвоєння навчального матеріалу, спонукати студентів до пізнавальної, наукової діяльності, розвивати самостійність та творче мислення, активізація пізнавальної діяльності студентів на занятті зі застосуванням ігрової методики, розвивати вміння критично мислити на основі аналізу історичних джерел.

На занятті розглядались питання про причини і передумови Першої світової війни, основні битви та нові види озброєнь Першої світової війни, Україна в планах воюючих держав, підсумки та наслідки війни тощо.

На занятті були використанні різноманітні методи навчання (метод «малих груп», візуалізація, мікрофон), а також елементи театралізації (сценка «Світ на порозі війни»), де студенти виявили свої творчі здібності. З метою актуалізації опорних знань з основних питань теми та орієнтації студентів у навчальному матеріалі викладачами було використано бліц-опитування.

Під час заняття викладач організувала дискусію на тему: «Чи можна було уникнути війни?». На підставі індивідуальних завдань студенти готували тези виступів з цих проблем.

Заняття проводилось за чітко розробленим планом, складеним відповідно до програми і календарно-тематичного плану предмету. Відчувався постійний взаємозв’язок викладача з аудиторією. Студенти брали активну участь в обговоренні теми. На занятті була створена доброзичлива атмосфера – викладач, використовуючи особистісно-орієнтований підхід, доносила інформацію до студентів, підтримувала з ними діалог та впродовж заняття організовувала закріплення вивченого матеріалу опорними запитаннями.

На завершенні заняття викладач підвела підсумки проведеної роботи по темі, яка вивчалася.

У процесі обговорення відкритого заняття відзначено його практичну цінність, актуальність теми, дотримання повноти викладання програмного матеріалу, постійний міждисциплінарний зв’язок, використання проблемних ситуацій та технічних засобів навчання. Заняття проведено на належному науково-теоретичному та методичному рівні, досягло своєї мети, отримало схвальну оцінку у присутніх і відповідає сучасним вимогам освітньої діяльності.

Такі заняття роблять навчальний процес цікавими, а студентів спонукають до творчої праці.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 773 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні Опубліковано: Середа, 26 лютого 2020 П'ятий рік поспіль Україна 20 лютого вшановує Героїв Революції Гідності – учасників Євромайдану та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. У Львівському кооперативному коледжі економіки і права було проведено виховний захід, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні, які змінили історію України ціною свого...

Переглядів: 708 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook