Період публікації:

від

до

Категорія:

І свічка плакала в скорботі…

Опубліковано: Четвер, 28 лютого 2019 

min
max

Цими днями уся країна згадує про ті натхненні і трагічні дні, волонтерів, Небесну Сотню, «легітимну» владу і, звісно, про справжніх живих героїв, що, долаючи біль і страх, боролися, загоювали рани і знову поверталися до палаючих барикад.

22 лютого в ЗОШ І-ІІІ ст..№15 відбулася лінійка-реквієм «І свічка плакала в скорботі…», присвячена п’ятій річниці Майдану в Україні, яку підготувала педагог- організатор Будз М.П.

Загальношкільна лінійка розпочалась виконанням Гімну України. Цього разу, здалося, діти співали його ще більш урочисто й піднесено. Пам’ять про Героїв не вмирає…Лінійка-реквієм є продовженням великої  уваги учнів, учителів, батьків до питання національно-патріотичного виховання молоді. Пам’ятати, щоб іти вперед, до світла, до перемоги Добра над Злом.

Революція Гідності не лишила байдужим жодного свідомого українця. Когось змусила за півроку постаршати, комусь за одну ніч побілила скроні, інші ж пригадали юні літа і Помаранчеву Революцію. На невеличкій площі у серці Києва сконцентрувалася душа великого українського народу, нескореного і непереможного. Ведучими були Софія та Соломія Пагулич, учениці 9 класу.

Шевченко Надія, учениця 9 класу зіграла роль матері воїна, який воює на сході України. Учнівський акторський склад сценки «Мені наснилось…» є  не зірковим, однак тепер можна сміливо заявити, що на шкільному «кінонебосхилі»  з’явилися нові зірки. Це учні 8-Б класу: Маршалок Єва, Куріца Святослав, Соломчак Павло, Паньків Дам’ян, Ліщинський Остап, Гусєв Олег, Бойко Володимир, Федусяк Юрій. А далі артисти відтворили події  п’ятирічної давності. Події, за якими спостерігав цілий світ. Були тут і шини, і вбиті снайперами активісти, й ангели, які спустились з небес, аби вкотре поповнити ряди Небесної сотні… Учениця 6 класу Онищак Власта написала власний вірш, учні 5 класу Яцуляк Марія-Віолетта, Колеснікова Ольга, Ільницька Вікторія, Фазан Максим, Мельничин Соломія, Романчук Данило декламували поезії, а глядачів приємно вразило виконання віршів п’ятикласниками.

Особливі емоції викликали виступи Куріци Святослава ( 8-Б клас), Голубінки Наталії, Матолич Марії, Писуляк Марії, Стап’як Катерини, Шевченко Надії, які співали пісні, присвячені Героям (Осередчук Т.І., учитель музичного мистецтва).

Зі сльозами на очах переглядали педагоги та школярі хроніки тих буремних подій, слухали патріотичні пісні У залі створений стенд з фотографіями полеглих героїв Небесної Сотні, де зі світлин дивляться Герої Небесної сотні, полеглі в боях на Сході …

Учні та вчителі вшанували пам’ять полеглих активістів Небесної сотні хвилиною мовчання. Запаливши лампадки, діти продемонстрували, що світла пам’ять про цих героїв живе в їхніх серцях завжди, вони усвідомлюють велич їхнього подвигу. Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню-частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

Тужливі ноти мелодії «Пливе кача» розірвали тишу зали школи. Діти слухали її зі сльозами на очах і в думках молилися в пам’ять усіх Героїв, хто вже не з ними, але своїми надійними, добрими руками тримає над нами небо.

Суховерська О.М., заступник директора з навчально- виховної роботи, наголосила, щоб школярі завжди пам’ятали про ті події, були патріотами, любили свою землю. Молю Бога за вас та прошу у нього аби вам в майбутньому ніколи не довелося брати до рук зброю та захищати Україну від ворога. Хочу, аби настав мир та спокій, від заходу до сходу. Тож у своєму щоденному житті будьмо стриманими, будьмо виваженими, пам’ятаймо якою ціною дається нам наша незалежність, сказала Ольга Мар’янівна.

Директор школи Ігор Логин  розказав присутнім історію створення свята і про героїв різних часів, які загинули за Україну. Шануємо пам’ять про героїв, котрі залишилися в пам’яті і які боронять нашу неньку-Україну і зараз на сході.

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

Немає коментарів

Схожі статті:

Мовна цитадель Мовна цитадель Опубліковано: Четвер, 28 лютого 2019 Мова – це духовний ключ національної ідентифікації, який вкорінюється на генетичному рівні в перші секунди життя! Саме немовляті мати передає сокровенний код  етносу, який залежатиме в майбутньому від змісту та результативності мовного виховання. Слово єднає людину з Богом, бо саме Він облагородив...

Переглядів: 508 Коментарів: 0

Відділи освіти

Мовна цитадель Мовна цитадель Опубліковано: Четвер, 28 лютого 2019 Мова – це духовний ключ національної ідентифікації, який вкорінюється на генетичному рівні в перші секунди життя! Саме немовляті мати передає сокровенний код  етносу, який залежатиме в майбутньому від змісту та результативності мовного виховання. Слово єднає людину з Богом, бо саме Він облагородив...

Переглядів: 450 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook