Період публікації:

від

до

Категорія:

Вихованки ЛУФК серед найкращих молодих борчинь Європи

Опубліковано: Понеділок, 11 березня 2019 

min
max

1 золота, 2 срібні медалі, 2 п’ятих місця і 85 залікових очків (половина) у скарбничку збірної України – такий підсумок участі вихованок Львівського училища фізичної культури у чемпіонаті Європи з жіночої боротьби серед молоді віком до 23 років, який 4-10 березня 2019р. відбувся у м.Новий Сад (Сербія).

Чемпіонкою Європи у найлегшій ваговій категорії – до 50кг стала Оксана Лівач (вип. 2014р.). У фіналі Оксана (на фото) за останньою результативною дією (результат поєдинку 4:4) перемогла росіянку Надєжду Соколову, а до того впевнено розправилась з угоркою Б’янкою Речі 12:0, білорускою Ксенією Станкєвіч 11:0 та Катажиною Камінською з Польщі 10:0.

Тільки із-за спірного рішення суддів поступилась у фіналі німкені Анніці Вендль (1:2) Христина Береза (вип. 2017р.). А шлях до фіналу Христині відкрили перемоги над Кременою Петровою з Болгарії 11:0 та Зейнеп Єтгіл з Туреччини 6:4. Христина Береза – срібна призерка у категорії до 53кг.

Не зуміла підібрати ключів до молдовської борчині Анастасії Нікіти у фіналі вагової категорії до  59кг минулорічна випускниця Ангеліна Лисак. Ангеліна весь поєдинок провела першим номером, атакувала, а в кінці сутички попалась на контрприйом і поступилась «на туше». У Ангеліни також європейське «срібло».

До останніх секунд зустрічі з угоркою Ноемі Сабодаш за ІІІ місце у вазі до 65кг вела у поєдинку Анастасія Лавренчук (вип. 2018р.). Однак, втратила концентрацію, також пропустила контрприйом і поступилась за останньою результативною дією (результат поєдинку 8:8). Прикра поразка і 5 місце в табелі про ранги.

Також п’ятою закінчила турнір недавня студентка І курсу Романа Вовчак. У сутичці за «бронзу» Романа нічого не змогла вдіяти з румункою Діаною Власцяну. Мабуть, рішення покинути училище для Романи було поспішним.

У загальнокомандному заліку збірна України набрала 168 очків і посіла ІІ місце. Перші росіянки – 180 пунктів, треті – туркені – 118.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Четверо вихованок Львівського спортколеджу у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби Четверо вихованок Львівського спортколеджу у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби Опубліковано: П`ятниця, 03 квітня 2020 Відразу четверо вихованок Львівського коледжу спорту (кол.училище фізичної культури) увійшли у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби у своїх вагових категоріях. У вазі до 50кг ІІІ місце посідає Оксана Лівач (вип.2014р.). В активі Оксани 50 залікових очків, які вона виборола на світовому рейтинговому...

Переглядів: 4847 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

У Харкові Данило Стасюк у рівній боротьбі поступився олімпійському призеру У Харкові Данило Стасюк у рівній боротьбі поступився олімпійському призеру Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 У м.Харкові 22-23 лютого 2020р. відбувся традиційний відкритий всеукраїнський турнір пам’яті майстра спорту Ованеса Саакяна з вільної боротьби серед чоловіків. У ваговій категорії до 97кг бронзовим призером турніру став студент ІІ курсу Львівського коледжу спорту (кол. училище фізичної культури) Данило...

Переглядів: 1827 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook