Період публікації:

від

до

Категорія:

Вічне слово Кобзаря

Опубліковано: Понеділок, 18 березня 2019 

min
max

Щороку  людство вшановує 9 березня як пам'ять про великого українця,  людини, яка будучи кріпаком, своїм талантом змогла підкорити весь світ.

Його визнають усі покоління, бо навчитись у нього було чому. Він не корився долі, не нарікав, ніколи не відмовлявся від свого соціального стану. «Караюсь, мучусь, але не каюсь!» - писав поет. Він любив рідну Україну, за неї Господа молив.

З нагоди 205-річниці від дня народження Кобзаря в Олексицькій СЗОШ І-ІІ ст.проведено ряд заходів.

З 7 березня 2019 року триває книжкова виставка, присвячена творчостіТ.Г.Шевченка. 12 березня в Народному домі с. Олексичі відбулася літературно-музична композиція «Голос Кобзаря» за участю коллективу Олексицької СЗОШ І-ІІ ст. та працівників культури с. Олексичі. Школярі 1-9 класів майстерно читали улюблені вірші про дитинство поета, красу природи, справжнє кохання. Під музичний супровід виконали такі твори: «Думи мої, думи мої…», «Тече вода з-під явора», «Поклін тобі, Тарасе», «За байраком байрак», «По діброві вітер віє», «Реве та стогне Дніпр широкий»… Кульмінацією виступу стала інсценізація поеми «У тієї Катерини» у виконанні учнів 9 класу та вчителя української мови Капустинської І.С.

13 березня проведено літературні читання творів Т.Г. Шевченка «Слово твоє, Тарасе, з нами навіки», участь у якому взяли учні 1-4 та 5-9класів. Діти з великим зацікавленням готувалися до заходу, проявили старанність, творчі здібності та акторську майстерність. Школярами організовано виставку малюнків до творів Т.Шевченка.

Шевченко завжди попереду – і нам ще йти та йти до його осягнення. Усім нам необхідно разом боротися за найвищі вершини нашого духу, як заповідав та робив Великий Кобзар.

Немає коментарів

Схожі статті:

Методичне об’єднання вчителів початкових класів в Олексицькій школі Методичне об’єднання вчителів початкових класів в Олексицькій школі Опубліковано: Вівторок, 05 листопада 2019 5 листопада в Олексицькій СЗОШ І-ІІ під керівництвом методиста відділу освіти Стрийської РДА Пилипів В.Є. відбулося засідання вчителів початкових класів Дашавського освітнього округу. Учасники семінару мали змогу переглянути презентацію на тему «Гріє душу село, моє рідне село Олексичі».  Учителі початкових...

Переглядів: 430 Коментарів: 0

Відділи освіти

 Відкриття меморіальної дошки учаснику АТО Василю Яворському     Відкриття меморіальної дошки учаснику АТО Василю Яворському Опубліковано: Четвер, 24 жовтня 2019 22 жовтня 2019 року на фасаді Олексицької СЗОШ І-ІІ ступенів відбулося відкриття меморіальної дошки учаснику АТО,  колишньому учневі даного закладу Василю Яворському. Василь служив старшим стрільцем 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила. Після смерті старшого брата Тараса – сержанта,...

Переглядів: 475 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook