Період публікації:

від

до

Категорія:

Знайомимось з традиціями рідного краю змалку

Опубліковано: П`ятниця, 01 листопада 2019 

min
max

Музей в дитсадку - це унікальна можливість ознайомлювати з традиціями українського народу вже з дошкільного віку.

Міні-музей в дитсадку №11 "Світлячок" було створено працівниками ще 90-х роках. Унікальні старовинні меблі, посуд, кераміка, предмети побуту, опішнянську та косівську кераміку, яворівську дерев'яну іграшку, вишивки різних регіонів України – все це з любов'ю зібрали в спеціально облаштованій кімнаті. За ці роки музей доповнився новими експонатами.

Знайомство з експонатами музею ми починаємо з середнього дошкільного віку. Під час відвідування музею дошкільнята знайомляться з професією екскурсовода, новими термінами: експонати, виставка. Не менш важливим є і ознайомлення з правилами поведінки в музеї. Це все свідчить про те, що ця форма роботи має великий вплив на пізнавальний та соціально-моральний розвиток дитини дошкільного віку. Перш ніж дитина потрапить у справжній міський музей у старшому дошкільному віці, основні знання вона засвоює в садковому  музеї.

Відвідування міні-музею "Світлиця" дітьми середньої "В" гр. 31 жовтня стало справжнім святом. Підготувались до нього ретельно. Святковий український одяг, гарний настрій і дітей, і вихователя Ільків Надії Миколаївни створили гарну атмосферу для заходу. Діти розповідали про те, що вони українці і живуть у прекрасній країні Україна.

Якою була оселя українців в давнину? На це вони мали отримати відповідь під час екскурсії. Перша несподіванка – вихователь стала екскурсоводом. Друга несподіванка – за  дверима їх очікував світ українського побуту. Діти з цікавістю розглядали старовинні меблі, піч, скриню, креденц, мисник. Кожному хотілось доторкнутись до хлібної лопати, рогача, глечика, куманця, чавунного горщика. А зі скрині діставали справжній скарб: вишиванки, фартушки, спіднички та штани-шаровари, шапку-кучму, і звичайно віночок.

Діти з великою цікавістю "варили борщик", відібравши необхідні овочі, танцювали з віночком. А ще заколисували маленьке дитятко, присипляючи ніжною українською колисковою. На завершення екскурсовод дістала з печі справжні пиріжки з часником  та пригостила маленьких відвідувачів.
Надія Миколаївна, улюблена вихователька, запросила до нових відвідин музею.

Україна починається з родини. Допомогти маленьким громадянам відчути і усвідомити себе українцями – наше спільне завдання. Плекаймо любов до рідного краю змалечку.

                                           Л.Разумна, вихователь-методист

Немає коментарів

Схожі статті:

Міський семінар педагогів-організаторів Міський семінар педагогів-організаторів Опубліковано: Четвер, 20 лютого 2020 12 лютого в районному Будинку культури відбувся семінар міського методичного об’єднання педагогів-організаторів Дрогобича та Стебника, який провела Станович Н.М. Програма була цікавою, пізнавальною та насиченою. Вступне слово мала методист міського методичного кабінету Ольга Яремко, яка наголосила, що...

Переглядів: 790 Коментарів: 0

Відділи освіти

(Не)конференція EdCamp: На один день Дрогобич став центром паломництва для освітян з 20 регіонів України (Не)конференція EdCamp: На один день Дрогобич став центром паломництва для освітян з 20 регіонів України Опубліковано: Четвер, 20 лютого 2020 У суботу, 15 лютого, у Дрогобичі відбувся масштабний освітянський захід «мініEdCamp» — (не)конференція для учителів, що хочуть змінити освіту. Понад 150 вчителів з 20 регіонів України, більше 40 експертів, понад 60 волонтерів, освітній омбудсмен — саме таку освітню інтелігенцію зібрав у своїх стінах...

Переглядів: 743 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook