Період публікації:

від

до

Категорія:

Незабаром: «Вітражне Різдво» у Львові

Опубліковано: Четвер, 05 грудня 2019 

min
max

8 листопада почався завершальний етап грантового проекту Центру вітражного мистецтва на базі ДНЗ «Львівське ВПХУ», реалізованого за підтримки Українського культурного фонду. Команда провела фахове обговорення культурно-мистецького проекту, який тривав три місяці, та експерти представили внутрішній моніторинг на брифінгу.

Також протягом листопаду гурткова робота учасників допрофесійної підготовки проходила за власні ресурси, і як стверджує наставник Оксана Дуфанець: «…впродовж навчання вітражної справи учні зуміли так здружитися та згуртуватися, що це уже утворилася творча спілка зацікавлених молодих людей, креативних, юних вітражистів».

Останні заняття були направлені на закріплення вивчених технік і виконання творчої вітражної роботи, згідно «Короткої програми курсу: допрофесійна підготовка учнів вітражного мистецтва» (укладачі: Ігор Голуб – координатор, Христина Семанів – креативний менеджер). Погребняк О., Дуфанець О., Гринишин Г. проводили з учнями вправи на композиційні пошуки сюжету та дотримання законів композиції, на кольорово-тональне рішення та кольорознавство, пошук колірної гармонії. Учні навчилися виконувати картони у натуральну величину, поєднувати у своїх роботах різні техніки вітражу.

Одним із ключових моментів по реалізації проекту була підсумкова виставка «Вітраж», яка відбулась 25 жовтня, отримала чимало схвальних відгуків і тривала цілий тиждень. Згодом творчі роботи вітражної експозиції були представлені у виставковому холі ДНЗ «Львівське ВПХУ», де учні художнього закладу, гості, учасники допрофесійної підготовки та їх батьки можуть побачити результати творчих здобутків: розпис вітражними лаками, матування скла, вітраж на мідній фользі та інші вироби. Виставка триває до нового року.

Львів за духом та атмосферою нагадує європейське місто, тому львів’яни уже в листопаді починають підготовку до різдвяних святкувань – прикрашають власні оселі та балкони, крамниці та фасади кав’ярень новорічним декором, а центральні вулички навколо площі Ринок сяють різнокольоровими ліхтариками.

А тим часом проходить підготовка до нової мистецької виставки «Вітражне Різдво», яка буде представлена в арт-просторі Львівського палацу мистецтв (вул. Коперника, 17). Організатори виставки – Ірина Шекетера (майстер в/н ДНЗ «Львівське ВПХУ») та Христина Семанів (креативний менеджер Центру вітражного мистецтва, майстер в/н ДНЗ «Львівське ВПХУ»).

18 грудня щиро запрошуємо усіх на відкриття виставки, яка триватиме протягом новорічно-різдвяних свят.

Немає коментарів

Схожі статті:

Брифінг та результати внутрішнього моніторингу Центру вітражного мистецтва, реалізованого за підтримки Українського культурного фонду Брифінг та результати внутрішнього моніторингу Центру вітражного мистецтва, реалізованого за підтримки Українського культурного фонду Опубліковано: Вівторок, 12 листопада 2019 У Центрі вітражного мистецтва на базі ДНЗ «Львівське ВПХУ» нещодавно відбувся брифінг, в обговоренні якого були задіяні учасники проєкту: Ігор Голуб (координатор), Христина Семанів (креативний менеджер), Михайло Копельчак і Тетяна Дмитрівна (експерти моніторингу проекту), Оксана Дуфанець та Олена Погребняк...

Переглядів: 634 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Підсумки дводенної теоретично-практичної конференції «Культурна спадщина вітражного мистецтва Західної України» Підсумки дводенної теоретично-практичної конференції «Культурна спадщина вітражного мистецтва Західної України» Опубліковано: Четвер, 03 жовтня 2019 26-27 вересня відбулася дводенна конференція у Центрі вітражного мистецтва на базі ДНЗ «Львівське ВПХУ». Згідно реєстраційної картки участь у конференції взяли понад 35 учасників. Серед відомих запрошених гостей були: Ірина Степанівна Гах – кандидат мистецтвознавства, завідувач аспірантури та докторантури...

Переглядів: 1273 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook