Період публікації:

від

до

Категорія:

Нестандартний урок у 3-Б класі

Опубліковано: Четвер, 05 грудня 2019 

min
max

Виходить «Прогноз погоди»  та  синоптик й  вітає усіх присутніх.

Сьогодні 03грудня 2019року.

Тем­пература повітря вранці коливатиметься від - 3™С до + 1™С.

Вітер помір­ний, передбачаються незначні опади у вигляді снігу.

Але, не зважаючи на холод і мороз, у 3-Б класі гімназії №15 імені Степана Бандери м.Дрогобича панує тепла і при­ємна атмосфера. Грішна Н.І. тепло промовляє, щоб тендітний промінчик зимового сонця запалив у  дитячих серцях велику любов до навколишнього середовища й зачитує загадку про сонце.

Школярі відгадують ребус з метою визначення теми уроку. А тема уроку « Енергія».

Пригадують відповідні природознавчі знання на основі зображеного  на ілюстрації та виконують завдання « Завершіть речення».

Слухають розповідь вчителя про енергію. Хлопчики проводять дослідження «Звідки береться і чи зникає енергія?», а дівчатка  називають за ілюстраціями джерела енергії.

3. Проектна діяльність (Творча група)

Учитель запитує : Яким джерелам енергії мають віддавати перевагу сучасні люди і чому? Про це нам розказують учні, які досліджували цю тему у проектах.

Діти завітали в дослідницьку лабораторію до головного еколога 3-Б класу. Провели дослідження і дізналися, як же спалювання корисних копалин і інших горючих джерел енергії впливає на довкілля.

Учень – лаборант проводив досліди зі свічкою і зробив висновок:

Кіптява є у повітрі, яким ми дихаємо. А це шкідливо впливає на здоров’я. Тому не тільки вчені, а й прості люди почали замислюватися над тим, як зберегти довкілля і зберегти енергію, без якої неможливе існування людства.

Учні навчались характеризувати Сонце, вітер, воду як невичерпні джерела енергії. Познайомились зі способами економії електричної енергії та вивчили нові терміни.

Дитячі проекти впроваджені з метою виховання бережного ставлення до навколишнього середовища та раціонального використання сонячної енергії. Формують почуття відповідальності за свої дії та активної життєвої позиції учнів.

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Міський семінар педагогів-організаторів Міський семінар педагогів-організаторів Опубліковано: Четвер, 20 лютого 2020 12 лютого в районному Будинку культури відбувся семінар міського методичного об’єднання педагогів-організаторів Дрогобича та Стебника, який провела Станович Н.М. Програма була цікавою, пізнавальною та насиченою. Вступне слово мала методист міського методичного кабінету Ольга Яремко, яка наголосила, що...

Переглядів: 775 Коментарів: 0

Відділи освіти

(Не)конференція EdCamp: На один день Дрогобич став центром паломництва для освітян з 20 регіонів України (Не)конференція EdCamp: На один день Дрогобич став центром паломництва для освітян з 20 регіонів України Опубліковано: Четвер, 20 лютого 2020 У суботу, 15 лютого, у Дрогобичі відбувся масштабний освітянський захід «мініEdCamp» — (не)конференція для учителів, що хочуть змінити освіту. Понад 150 вчителів з 20 регіонів України, більше 40 експертів, понад 60 волонтерів, освітній омбудсмен — саме таку освітню інтелігенцію зібрав у своїх стінах...

Переглядів: 734 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook