Період публікації:

від

до

Категорія:

Хто ж він Пантелеймон Куліш

Опубліковано: Четвер, 05 грудня 2019 

min
max

“Я молитись мушу за Україну,

За народну душу,

Вона в мені житиме довік …”

                                              П.Куліш

Цього року в Україні вшановували 200-річчя з дня народження Пантелеймона Куліша. Його ім'я є одним із найбільш знаковим, що репрезентують історію України.

29 листопада за ініціативою вчителів християнської етики закладів загальної середньої освіти та за підтримки міського методичного кабінету в Центрі душпастирства молоді СДЄ УГКЦ відбулась ІІ-а учнівська дискусійна платформа "Життя і творчість Пантелеймона Куліша в контексті сьогодення".

З вітальним словом до учасників дискусійної платформи звернувся о.Андрій Бунь, голова комісії у справах молоді СДЄ УГКЦ, головний редактор молодіжного християнського часопису "З любов'ю у світ". Модератором заходу була Олександра Дешева, вчитель християнської етики Дрогобицького Ліцею №2.

Учні 9-11 класів доповідали про життя та творчість видатного українця, актуальність релігійних та національних ідей Куліша в сучасній Україні, історію перекладу Святого Письма на українську мову, християнського та національного образу полковника Шрама за романом "Чорна рада".
Під час зустрічі і педагоги і учні дискутували з питання - хто ж він Пантелеймон Куліш є для сучасників: творець реалізму чи ренесансу, націоналіст чи москвофіл,невтомний трудівник чи суперник Шевченка,вірний друг Шевченка чи лукавий друг, борець проти царської Росії чи друг Росії?
Серед сучасних Героїв російсько-української війни відшукували прототип Кулішового полковника Шрама: генералів С.Кульчицького, І. Гордійчука, М.Забродського, видатного оперного співака світового рівня В.Сліпака та інших.

Висловлюємо подяку за ґрунтовні дослідження та цікаві виступи учням та їх керівникам:

Лучечко Діані, Бакалік Ярині ( к-ки Підцерковна О.І., Городиська Л.Ф., Калічак О.Я.,Ліцей №1 ім. І. Франка);
Золотухіній Анні-Марії, Шумик Ользі, ліцей №2 ( к-к Дешева О.Г. );
Савці Евеліні (к-к Монастирська І.О . ліцей №3 імені Вячеслава Чорновола);
Любінецькій Вікторії, Ільницькій Анні, Казимирів Христині (к-к Гамкало Л.В., ЗОШ №5);
Лелюк Ірині та Мелько Іванні,(к-к Дашко Г.І., гімназія №15 ім. С.Бандери);
Мутці Світлані ( к-к Ільницька Н.В.,ліцей №16 імені Юрія Дрогобича );
Коцюбі Катерині, Струналь Соломії, Черепахіній Анастасії
(к-к Кабацький Р.І., Ліцей імені Богдана Лепкого).

Висловлюємо подяку о.Андрію Буню та Марії Гарасимчук, заступнику головного редактора молодіжного християнського часопису "З любов'ю у світ" за гостинність та технічне забезпечення заходу.

                                                                 Разумна Л.М., методист ММК

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Міський семінар педагогів-організаторів Міський семінар педагогів-організаторів Опубліковано: Четвер, 20 лютого 2020 12 лютого в районному Будинку культури відбувся семінар міського методичного об’єднання педагогів-організаторів Дрогобича та Стебника, який провела Станович Н.М. Програма була цікавою, пізнавальною та насиченою. Вступне слово мала методист міського методичного кабінету Ольга Яремко, яка наголосила, що...

Переглядів: 775 Коментарів: 0

Відділи освіти

(Не)конференція EdCamp: На один день Дрогобич став центром паломництва для освітян з 20 регіонів України (Не)конференція EdCamp: На один день Дрогобич став центром паломництва для освітян з 20 регіонів України Опубліковано: Четвер, 20 лютого 2020 У суботу, 15 лютого, у Дрогобичі відбувся масштабний освітянський захід «мініEdCamp» — (не)конференція для учителів, що хочуть змінити освіту. Понад 150 вчителів з 20 регіонів України, більше 40 експертів, понад 60 волонтерів, освітній омбудсмен — саме таку освітню інтелігенцію зібрав у своїх стінах...

Переглядів: 734 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook