Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині пройшов фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла»

Опубліковано: Середа, 11 грудня 2019 

min
max

5 грудня працівниками Львівського державного Будинку техніки проведено фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла» у Стрийському вищому художньому професійному училищі.

У фестивалі активну участь взяли заклади професійно-технічної освіти Львівської області, а саме: ВПУ № 34 м. Стрия, ВПУ № 35 м. Стрия, ВПУ № 8 м. Стрия, Стрийське вище художнє професійне училище, Стебницький професійний ліцей, ВПУ № 19 м. Дрогобича, Дрогобицький професійний політехнічний ліцей.

З Божим Благословенням на свято завітав протодиякон Стрийської Єпархії отець Остап Микитчин. Відкрив захід директор Стрийського вищого художнього професійного училища Берездецький Роман Іванович та побажав усім позитивних вражень. Привітав учасників і гостей заступник директора з НВР ЛДБТ Вахула Роман Степанович та побажав святкового проведення фестивалю.

Прозвучали різдвяні колядки, віншування, привітання від учнівської молоді та представників від ЗПТО. Родзинкою фестивалю став театралізований виступ сучасного вертепу у виконанні учнів Стрийського вищого художнього професійного училища. Заклади ПТО отримали солодкі подарунки від Святого Миколая.

Учасники представляли креативні композиції: Різдвяні Шопки, Дідухи, Павуки та Вифлеємські Зірки, які майстерно виготовлені учнями з різних матеріалів.

Захід проводився з метою популяризації культурних надбань українського народу, збереження народних звичаїв та обрядів, залучення учнівської молоді до творчості.

Учасники нагороджені грамотами Львівського державного Будинку техніки.

Висловлюємо щиру подяку адміністрації Стрийського вищого художнього професійного училища та педагогічним колективам закладів ПТО за співпрацю.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові відбувся фестиваль різдвяних композицій У Львові відбувся фестиваль різдвяних композицій Опубліковано: Понеділок, 17 грудня 2018 Різдво – свято тепла та родинного затишку. Це радісний день, який віщує про народження Сина Божого. Час, коли у будинках пахне смачною випічкою і ялинкою, а на вулицях міста Львова лунають колядки. Саме напередодні Різдва – як невід’ємного елементу духовного розвитку суспільства, 11 грудня працівниками...

Переглядів: 667 Коментарів: 0

Профтехосвіта

У Червонограді відбувся фестиваль різдвяних композицій У Червонограді відбувся фестиваль різдвяних композицій Опубліковано: Четвер, 13 грудня 2018 6 грудня працівниками Львівського державного Будинку техніки проведено фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла» у Вищому професійному училищі № 11 м. Червонограда. У фестивалі активну участь взяли заклади професійно-технічної освіти Львівської області: Вище професійне училище...

Переглядів: 554 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook