Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові відбудеться масштабний форум «Нова українська школа в умовах сучасності»

Опубліковано: Понеділок, 17 лютого 2020 

min
max

20 лютого у Національному лісотехнічному університеті України відбудеться масштабний форум «Нова українська школа в умовах сучасності». Захід об’єднає близько 250 учасників.

Про це повідомили сьогодні під час брифінгу.

«На форумі ми об’єднаємо зусилля медиків, психологів, психотерапевтів, а також педагогів, дотичних до інклюзії та духовенство. Ми дослідимо, як у подальшому нам збалансувати ці всі зусилля, щоб зробити безпечним і легко природним процес інтеграції дітей з інвалідністю в здобуття освіти. Важливо, щоб кожна людина, незважаючи на свої особливості, відчувала себе повноцінною, гармонійною особистістю. Наша мета – створити школу для підвищення кваліфікації вчителів, асистентів-вчителів, де ми будемо передавати свій досвід, щоб забезпечити безпечний інтеграційний процес у суспільно шкільний простір дітей з інвалідністю», - зазначила організатор форуму, голова правління ГО ІЦ «Ініціатива» Тетяна Кунинець.

Головний спеціаліст департаменту освіти і науки облдержадміністрації Марія Васюник зазначила, що в області функціонує 28 інклюзивно-ресурсних центрів для навчання дітей з інвалідністю.

«Порівняно з минулими роками, у нас збільшилась кількість дітей, які навчаються на інклюзивній формі, з 555  до 942 учнів. Також зросла кількість діток, які навчаються в закладах дошкільної освіти, з 249 до 397. Окрім того, зросла кількість асистентів вчителів з 450 до 783, а також збільшилась кількість асистентів вихователів. Цьогоріч ми отримали 4 шкільні автобуси зі спеціальним обладнанням, а також маємо перший мобільний інклюзивно-ресурсний центр – спеціальний автобус, який зможе приїжджати до сімей додому», - наголосила головний спеціаліст департаменту освіти і науки облдержадміністрації Марія Васюник.

У програмі форуму – пленарні засідання та тренінги за участі відомих психотерапевтів, директорів шкіл та представників духовенства. Окрім того, заплановано нагородження учасників сертифікатами.

«Церква завжди була присутня у всіх процесах, про які ми говоримо, адже пошанування людського життя від моменту природного зачаття до смерті є пріоритетом церкви. Коли ми говоримо про реформу освіти, про те, що наші діти з інвалідністю мають навчатися в загальноосвітніх школах, ми мусимо справді навчити асистентів та викладачів великого поняття – людяності. Бо коли викладач матиме людяність, то цю особу з інвалідністю буде інтегрувати у суспільство, допомагатиме дитині стати частиною класу, своєї держави. Тому церква є завжди поруч в цих виховних процесах. Діти з інвалідністю мають велике добре серце, і що мене вражає, як священика, вони ніколи не лукавлять і завжди щирі. У нашому середовищі вони є певними вихователями у тій щирості, любові правдомовності», - наголосив отець Павло Дроздяк.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Для дітей з особливими освітніми потребами створять кращі умови навчання Для дітей з особливими освітніми потребами створять кращі умови навчання Опубліковано: Середа, 12 лютого 2020 Департаменту освіти і науки облдержадміністрації збільшити видатки на 23 333,1 тис. грн. Відповідне рішення ухвалили 11 лютого під час чергової сесії Львівської обласної ради. «За рахунок залишку коштів освітньої субвенції цей ресурс спрямують на підтримку дітей з освітніми потребами», - акцентував...

Переглядів: 922 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей

ПЕРШИЙ ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ ГІДНОСТІ ПЕРШИЙ ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ ГІДНОСТІ Опубліковано: П`ятниця, 15 листопада 2019   Сьогодні у Львові стартував Перший Форум Гідності, який покликаний стати майданчиком для спільного обговорення питань прав людини та людської гідності між правозахисним, культурним, освітнім та іншими середовищами. Зокрема, людську гідність як першоджерело всіх прав людини обговорили під час першої...

Переглядів: 437 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook