Період публікації:

від

до

Категорія:

Учні ЛУФК відзначили Всесвітній рік Біблії

Опубліковано: Вівторок, 18 лютого 2020 

min
max

У вересні минулого року в Музеї Біблії у Вашингтоні (США) відбулася зустріч християнських релігійних лідерів з понад 30-х країн світу, які оголосили 2020 рік «Всесвітнім роком Біблії». Ця біблійна ініціатива ставить перед собою шість головних завдань: молитися, перекладати, публікувати, поширювати, навчати та мотивувати людей читати Боже  Слово.

Не стояли осторонь цього корисного та необхідного сьогоднішньому людству починання й педагоги Львівського училища фізичної культури. До зустрічі з журналісткою, викладачкою НВК «Школа-гімназія Шептицьких», директоркою Катехитичної школи св. Йосафата при церкві св. Андрія Уляною Тимчук класні керівники Ірина Задорожна і Ярослав Барабаш залучили своїх підопічних, учнів 9-А та 10-Б класів, учасників бібліотечного проєкту «Кидаймо мишку! Читаймо книжку!».

Із надцікавої розповіді пані Уляни присутні довідалися дивовижні речі про найвідомішу, найдавнішу книгу в світі – Біблію: Чим є Святе Письмо? Як воно поділяється та з яких частин складається? Чим відрізняється Біблія від Євангелія? Чому книга Апокаліпсис - оптимістична? Про що йдеться у книзі Буття? З чого складається Новий Заповіт? Чому треба читати Біблію? тощо.

Найнесподіваніші й маловідомі факти про Біблію дізнавались учні у ході розв’язання тестових запитань, запропонованих завідувачкою бібліотеки училища Оленою Сторожук.

Напрочуд гарно справилися гандболістка Юлія Максимейко (10-Б кл.) та стрілець Роман Гірняк (9-А кл.) з міні-роздумами: «Біблія в моєму житті. Чим для мене є Біблія?» та «Різні книги дають нам можливість розвиватися, але лише Біблія спастися».

Залюбки випробували на собі учасники заходу й таку науку, як бібліомантія, що представляє свого роду ворожіння на Біблії, для чого необхідно всього лише відкрити книгу на випадковій сторінці і прочитати те, що там написано. Перша фраза і повинна нести в собі якийсь пророчий сенс на майбутнє.

Спростував думку дослідників Біблії, які стверджують, що Святе Письмо читають більше жінок, ніж чоловіків, дев’ятикласник Роман Гірняк, адже був найактивнішим серед присутніх!

З великим хвилюванням усі слухали розповідь виховательки Світлани Волянюк про роль Біблії у долі її батька, якого було репресовано радянським режимом та вислано до Сибіру.

Олена Сторожук запропонувала увазі читачів супутні до Біблії книги, які можна почитати в шкільній книгозбірні: «Біблійний атлас» та «Словник-довідник біблійних осіб, племен і народів».

На завершення бесіди пані Уляна розповіла про вплив Біблії на літературу, зокрема українську, згадавши Шевченка та Ліну Костенко.

Завершився захід великою приємністю, Уляна Тимчук подарувала книгозбірні закладу одну з десяти своїх книжок «Чишки: погляд крізь час. Історія села очима його мешканців», де є допис про вихованця відділення футболу Львівського училища фізичної культури Максима Грися.

Підготувала Олена Сторожук

Фотозвіт заходу (http://ufk.lviv.ua/ua-photogallery-Vsesvitnij_rik_Bibliyi.html) Андрія Харковського

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Четверо вихованок Львівського спортколеджу у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби Четверо вихованок Львівського спортколеджу у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби Опубліковано: П`ятниця, 03 квітня 2020 Відразу четверо вихованок Львівського коледжу спорту (кол.училище фізичної культури) увійшли у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби у своїх вагових категоріях. У вазі до 50кг ІІІ місце посідає Оксана Лівач (вип.2014р.). В активі Оксани 50 залікових очків, які вона виборола на світовому рейтинговому...

Переглядів: 4851 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Учні Львівського спортколеджу взяли участь у Шевченківському творчому вечорі Учні Львівського спортколеджу взяли участь у Шевченківському творчому вечорі Опубліковано: Четвер, 12 березня 2020 9 березня 2020 року в день народження Великого Кобзаря українського народу з ініціативи штабу Всеукраїнського об’єднання добровольців й за підтримки відділення НОК України у Львівській області, журналу «РІА-Україна» та інших співорганізаторів у Львівському палаці мистецтв відбувся Шевченківський творчий...

Переглядів: 2149 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook