Період публікації:

від

до

Категорія:

Заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей зустрівся з директорами коледжів Львівщини (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 11 березня 2016 

min
max

У суботу, 5 березня, відбулася зустріч заступника Міністра освіти і науки України Павла Хобзея з директорами коледжів, які входять до структури Національного університету «Львівська політехніка», членами президії Ради директорів коледжів І-ІІ р.а. На заході також були присутні директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Олександра Небожук і голова депутатської комісії з питань освіти і науки Львівської обласної ради Володимир Вантух.

Як розповів проректор з науково-педагогічної роботи Львівської політехніки Роман Корж (саме він опікується коледжами), освітян хвилює майбутнє їхньої ланки освіти, оскільки очікується прийняття нового Закону України «Про освіту», проект якого внесено до Верховної Ради України на повторне перше читання.

Виступаючи перед очільниками коледжів, Павло Хобзей зазначив, що у статті 8-й проекту згаданого закону чітко визначено, що коледжі є спеціальною професійною освітою 5-го рівня кваліфікації, який відповідає ОКР «молодший спеціаліст». Отже, молодші спеціалісти у структурі освіти України будуть і надалі готуватися їх на базі 9 класів.

Заступник Міністра освіти і науки України рекомендував директорам коледжів переглянути перелік спеціальностей, рішуче відмовлятися від застарілих і запроваджувати нові, які потрібні державі й затребувані на ринку праці. Важливо працювати з працедавцями, наполегливо пропонувати їм своїх фахівців.

З проекту Закону України «Про освіту» також випливає, що фінансування коледжів відбуватиметься з державного бюджету. Це було підкреслено з огляду на те збурення, до якого призвело намагання перекинути фінансування профтехосвіти на місцеві бюджети.

На зустрічі прозвучала пропозиція створити у Міністерстві спеціальний відділ, який би предметно займався коледжами. Павло Хобзей погодився з цим, наголосивши, що створення такого відділу є доцільним і можливим.

Заступник Міністра висловив впевненість у тому, що директори коледжів Львівщини активно долучаться до створення робочих груп для вироблення законодавчих актів і нормативних документів функціонування коледжів.

За матеріалами прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Цьогорічні вступники на молодшого спеціаліста після 9 класу опановуватимуть шкільний курс за профільними освітніми програмами Цьогорічні вступники на молодшого спеціаліста після 9 класу опановуватимуть шкільний курс за профільними освітніми програмами Опубліковано: Середа, 27 Червня 2018 З цього року технікуми та коледжі, що готують молодших спеціалістів на базі 9 класів, мають повністю перейти на нові програми профільної середньої освіти, які розраховані на 2 роки. На цьому наголосив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров під час відеоконференції...

Переглядів: 1242 Коментарів: 0

Вища освіта

Нова українська школа: МОН зосередиться на підтримці агентів змін Нова українська школа: МОН зосередиться на підтримці агентів змін Опубліковано: Понеділок, 04 грудня 2017 Впроваджуючи реформу Нова українська школа, МОН має зосередитися не стільки на боротьбі з тими, хто чинить опір, а на підтримці агентів змін. Про це зазначив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей під час Міні-EdCampKyiv «Без довіри нема освіти», відповідаючи на запитання вчительки з...

Переглядів: 582 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook