Період публікації:

від

до

Категорія:

Міжнародна науково-практична конференція «Стратегія розвитку туризму у ХХІ столітті у контексті сталого розвитку» (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 01 квітня 2016 

min
max

У четвер, 31 березня, на базі Львівського інституту економіки і туризму відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Стратегія розвитку туризму у ХХІ столітті у контексті сталого розвитку».

Співорганізаторами були: Львівська облдержадміністрація; Львівська міська рада; Львівська асоціація розвитку туризму; Вища державна технічно-економічна школа ім. Броніслава Маркєвіча (Республіка Польща); Вища школа туризму і екології в Сухій Бескидській (Республіка Польща); Університет імені Міколоса Ромеріса (Литва); Ілля державний університет (Грузія); Батумський державний університет імені Шота Руставелі (Грузія); Університет Південної Богемії (Чехія).

Мета конференції – обговорення теоретичних та прикладних проблем розвитку туризму у ХХІ столітті з погляду стратегії сталого розвитку, зокрема висвітлення суті викликів щодо захисту довкілля, соціальної справедливості, боротьби з расовою і національною дискримінацією. В такому контексті варто проводити наукові дослідження сфери туризму у рамках такого розвитку суспільства, за якого задоволення потреб у природних ресурсах теперішнього покоління немає ставити під загрозу можливості майбутніх поколінь, передбачає узгодження екологічних, економічних і соціальних потреб.

У роботі конференції взяли участь науковці, молоді вчені, аспіранти та студенти з різних міст України (Київ, Івано-Франківськ, Луцьк, Львів, Тернопіль, смт Івано-Франкове, Яремче, Косів), представники влади та громадських організацій міста Львова, а також науковці з Грузії, Білорусії, Литви та Польщі, Чехії.

Програма включала пленарне і два секційні засідання, на яких було представлено доповіді, що стосувалися ролі туризму для економіки країни, особливостей туристичної інфраструктури, проблем управління у сфері туризму, раціонального використання ресурсного потенціалу, його збереження, питання конкурентоспроможності туристичного бізнесу у рамках реалізації стратегії сталого розвитку, інноваційних засад туристичної індустрії як у питаннях туристичних продуктів, так і методики надання послуг, їх просування на ринку, аналізу діяльності туристичного підприємства, розглянуто проблематику якісної підготовки майбутнього фахівця сфери туризму, особливості екологізації освітньої діяльності, логістичні аспекти ефективної організації надання туристичних послуг, екологічні аспекти як загалом, так і на прикладі суб’єктів туристичної підприємницької діяльності.

Учасники конференції перш за все через науковий підхід апелювали до численних проблем, перспектив сфери туризму. На їх думку, туристичний бізнес є не лише важливим для економіки України, а й надає ту платформу для реалізації ресурсних можливостей територій, людського прагнення до реалізації підприємницьких прагнень, формування дбайливого підходу до існуючих благ та дарів природи.

На підставі представлених доповідей та матеріалів учасниками конференції прийнято низку рекомендацій щодо формування стратегічних орієнтирів розвитку туризму у ХХІ столітті у контексті сталого розвитку. Зокрема, в ході обговорення учасники конференції постановили:

  1. Визначити пріоритетні напрямки для застосування інформаційних технологій в туризмі, покращити моніторинг за рівнем міжнародної безпеки туризму, зокрема шляхом вироблення системи показників для здійснення таких розрахунків.
  2. Органам державної та місцевої влади при розробці програмних документів з питань розвитку туризму в регіоні та державі враховувати сучасні тенденції розвитку туризму у ХХІ столітті у контексті сталого розвитку, зокрема Програму ООН.
  3. Працівникам туристичних підприємств та підприємств сфери гостинності в процесі здійснення основної діяльності з метою мінімізації ризиків впроваджувати системний підхід до посилення безпеки організації туристичних подорожей, ефективного використання природних ресурсів.
  4. Започаткувати практику проведення щорічної зустрічі у форматі круглого столу для працівників туристичного бізнесу, науковців та громадськості з питань сталого розвитку туризму на базі Львівського інституту економіки і туризму.
  5. Закладам вищої освіти в галузі туризму та сфери послуг започаткувати формування програм підготовки фахівців на засадах екологізації освіти, при цьому Львівський інститут економіки і туризму розглядати як базу для формування відповідної спільноти.
  6. Міністерству економічного розвитку і торгівлі, усім відповідальним відомствам зосередити увагу на управлінні ризиками у сфері туризму в умовах сталого розвитку.
  7. Активніше висвітлювати в засобах масової інформації проблеми сталого розвитку та можливості туристичного бізнесу стати промоутером екологізації такої діяльності.
  8. Оргкомітету конференції видати збірник доповідей учасників конференції.
  9. Науковій спільноті важливо брати активну участь у налагодженні продуктивних взаємовідносин між суспільством та природою, зокрема через науково-технічний прогрес, який буде результатом конкурентоспроможних прагнень, підкріплених екологічним зростанням, та у підсумку забезпечить сучасному та наступним поколінням розвиток світової економіки на засадах сталого розвитку.
  10. У своїх наукових дослідженнях та на практиці науковій спільноті, завдяки тісній співпраці з індустрією туризму, популяризувати екологічний туризм, що має всі шанси перетворитись на взірець переорганізації, екологізації всієї індустрії, адже сталий еколого-зрівноважений туризм є провідною управлінською стратегією розвитку туризму як в окремих регіонах, так і в Україні в цілому.

Учасники міжнародної конференції визнали, що туризм є рушійним двигуном економічного зростання та економічного розвитку як територій, регіонів держав, так і країни загалом. Розвиток туризму набуває активних обертів, зокрема це відображено у все більшій увазі до цього виду економічної діяльності як з боку суспільства загалом, так і окремих його суб’єктів. Така підприємницька активність спонукає по-новому оцінювати усі його аспекти: економічні, соціальні, екологічні. Усі ці напрями потребують активного публічного обговорення, бажано у форматах жвавого науково-практичного дискусу, що вдалось реалізувати під час проведення міжнародної науково-практичної конференції, що відбулась у Львівському інституті економіки і туризму.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові обговорили розвиток українського етнотуризму (фото) У Львові обговорили розвиток українського етнотуризму (фото) Опубліковано: Четвер, 04 травня 2017 Нещодавно на базі Львівського інституту економіки і туризму відбулась V Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених і студентів «Розвиток українського етнотуризму: проблеми та перспективи». Співорганізаторами заходу були Департамент міжнародного співробітництва та туризму Львівської...

Переглядів: 969 Коментарів: 0

Вища освіта

Науковці з кількох країн обговорили стратегію інвестиційно-інноваційного розвитку економіки України в умовах глобалізації Науковці з кількох країн обговорили стратегію інвестиційно-інноваційного розвитку економіки України в умовах глобалізації Опубліковано: Середа, 29 березня 2017 Нещодавно на базі Львівського інституту економіки і туризму відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Стратегія інвестиційно-інноваційного розвитку економіки України в умовах глобалізації: стан та шляхи становлення». У роботі конференції взяли участь науковці, молоді вчені, аспіранти і студенти...

Переглядів: 675 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook