Період публікації:

від

до

Категорія:

У Національній академії сухопутних військ відбулась початкова конференція із планування багатонаціонального командно-штабного навчання «Кленова Арка – 2016» (фото)

Опубліковано: Понеділок, 11 квітня 2016 

min
max

Навчання серії «Кленова Арка» вже декілька років поспіль почергово проходять на військових полігонах Литви, Польщі та України. Цього року іноземні та українські вояки вчергове навчатимуться спільних дій у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Тож і заходи з планування майбутнього навчання проходять у стінах видового військового вишу.

Під час першого етапу планування навчання було розроблено його концепцію, приблизний сценарій, перелік учасників та необхідне матеріально-технічне забезпечення, а головне – було розпочато роботу щодо створення необхідних нормативно-правових документів, що регламентуватимуть перебіг «Кленової Арки – 2016».

За словами його учасників, навчання серії «Кленова арка» є не просто промовистим знаком співпраці ЗС України з арміями країн-членів НАТО, але й давно стало фундаментом для функціонування нещодавно створеної литовсько-польсько-української багатонаціональної бригади.

«Знання та досвід, які ми отримали під час цих навчань у попередні роки, вже сьогодні маємо можливість застосовувати на практиці, у штабі Багатонаціональної бригади, що дислокується у Польщі, – розповів заступник начальника штабу «ЛИТПОЛУКРБригу» підполковник Андрій Кіхтан. – Головна увага буде зосереджена на підготовку штабу українського батальйону з 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, який також входитиме до складу багатонаціонального з'єднання».

Навчатимуть військовослужбовців трьох країн, як і зазвичай, досвідчені інструктори ЗС Канади.

«Це навчання дуже добре відоме в Канаді. За час його проведення масштаби «Кленової арки» суттєво розширились. Ми дуже пишаємось бути тут і сподіваємось, що підготовка цьогоріч також відбуватиметься за найвищими стандартами, зокрема для військовослужбовців українського батальйону, що братиме участь у ньому», – зазначив співкерівник навчання «Кленова Арка – 2016», підполковник канадської армії Джон Вудгейт.

Уже восени цього року на Львівщині військовослужбовці з України, Канади, Республіки Польща та Литовської Республіки відпрацьовуватимуть порядок спільний дій у форматі міжнародного миротворчого підрозділу. А перед тим організатори навчання ще двічі зберуться для планування та координації проведення майбутнього заходу під час головної та заключної плануючих конференцій.

Матеріал підготував майор Антон Миронович

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині триває польовий вишкіл курсантів-інженерів (фото) На Львівщині триває польовий вишкіл курсантів-інженерів (фото) Опубліковано: Четвер, 14 квітня 2016 Вихованці Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, які здобувають фах військових інженерів, вдосконалюють свої професійні навички у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки військового вишу. Левова частка занять із майбутніми офіцерами відбувається на важкій інженерній...

Переглядів: 5367 Коментарів: 0

Вища освіта

Майбутні офіцери-виховники здобувають практичні навички на полігоні (фото) Майбутні офіцери-виховники здобувають практичні навички на полігоні (фото) Опубліковано: Понеділок, 11 квітня 2016 Програма підготовки курсантів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що навчаються за спеціальністю «Виховна робота», мало чим відрізняється від вишколу майбутніх командирів механізованих підрозділів. Тактика, вогнева підготовка, водіння бойових машин... Саме цьому...

Переглядів: 5901 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook