Період публікації:

від

до

Категорія:

Учні закладів профтехосвіти представили свою творчість на фестивалі писанкарства (фото)

Опубліковано: Середа, 13 квітня 2016 

min
max

З метою залучення учнівської молоді до відродження української традиції писанкарства Львівським державним Будинком техніки у вівторок, 12 квітня, на базі Львівського вищого професійного художнього училища проведено фестиваль писанкарства «Диво Великодня».

«Писанкарство є одним із найдавніших різновидів українського народного декоративно-прикладного мистецтва, в якому яскраво відобразились усі сторони життя українського народу – історія, звичаї, вірування, естетичні уявлення, поетичне бачення, мрії про довершеність життя», – зазначили організатори фестивалю.

У заході взяли участь: Міжрегіональний центр професійно-технічної освіти художнього моделювання та дизайну, Львівське вище професійне художнє училище, Львівське Міжрегіональне ВПУ залізничного транспорту, Ставропігійське ВПУ, Львівське ВПУ комп'ютерних технологій та будівництва, Львівське ВПУ харчових технологій, Львівське ВПУ торгівлі та сфери послуг, Львівське ВПУ технологій і сервісу, Львівське ВПУ побутового обслуговування, Львівський професійний ліцей залізничного транспорту, ВПУ № 20, ВПУ № 29.

За програмою фестивалю учасники представили виставку учнівських робіт на великодню тематику, зокрема об’ємні композиції з писанок в різних техніках виконання. Виставкові експозиції вражали неповторністю, широтою фантазії та різноманіттям кольорових гам. Велике захоплення викликали писанки, оздоблені бісером, стрічками, нитками й іншими традиційними та нетрадиційними матеріалами.

Юні писанкарки та писанкарі впродовж двох академічних годин старанно розписували писанки з використанням української символіки, кольорів на основі прадавніх орнаментів та магічних знаків. Кожен учасник фестивалю мав змогу продемонструвати практичні навики та особисту творчість.

Завершальним етапом фестивалю стали барвисті писанки, котрі відображали духовний світ, політ творчої фантазії молодих талантів. Оригінальний орнамент писанок не тільки чарував своєю вишуканістю, мініатюрністю, гармонією колориту, а й відтворював прадавні символи світорозуміння і природи, єднав з традиціями минулого.

Ознайомитись із композиціями великодніх робіт завітали головний спеціаліст профтехосвіти Львівщини Борисов Руслан Геннадійович та керівник громадської організації «Золоті роки» Людмила Гришко, які побажали учасникам самоствердження у реалізації творчих вмінь у житті. «Кожна писанка на фестивалі – це витвір народного мистецтва, яке потрібно пропагувати молодому поколінню України, залучаючи його до активної художньо-прикладної творчості. Українська писанка в світі є символом нашого народу», – зазначила пані Гришко.

На завершення фестивалю учасники були нагороджені грамотами Львівського державного Будинку техніки за активну участь у відродженні християнської духовності, українських народних традицій та звичаїв.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові пройшов фестиваль писанкарства «Диво Великодня» У Львові пройшов фестиваль писанкарства «Диво Великодня» Опубліковано: Вівторок, 09 квітня 2019 4 квітня працівниками Львівського державного Будинку техніки проведено фестиваль писанкарства «Диво Великодня» на базі Львівського вищого професійного училища харчових технологій. Відкрила захід заступник директора з навчально-виховної роботи ЛВПУХТ Хомик-Королишин Марта Богданівна. Привітала учнівську...

Переглядів: 462 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Учням Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу провели майстер-клас із писанкарства (фото) Учням Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу провели майстер-клас із писанкарства (фото) Опубліковано: П`ятниця, 07 квітня 2017 Мабуть, важко знайти людину, яка б не згадувала весняні дні дитинства, коли, зустрічаючи теплі промені сонця, мати ставила на стіл пахучу паску в оздобленні яскравих крашанок або писанок. Свято Великодня – це мудра народна традиція. Звичай розфарбовувати яйця прийшов до нас з сивої давнини і втілює...

Переглядів: 802 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook