Період публікації:

від

до

Категорія:

В Еколенді для дітей провели майстер-класи з писанкарства (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 29 квітня 2016 

min
max

Уже традиційно щороку в початковій школі-освітньому центрі «Політехнік-Еколенд» напередодні Великодня проходять відкриті майстер-класи для дітей з писанкарства. Цього разу школярі й вихованці Еколенду та інші маленькі львів’яни, які долучилися до цих заходів, вчилися не лише робити традиційні писанки воском.

«Без традиції створення писанок сьогодні просто не можна уявити свято Пасхи. Ця передвеликодня пора писання писанок є надзвичайною і особливою. Так цікаво спостерігати за тим, як на маленькому яйці в дитячій ручці з'являються малюнки, які мають свій символічний зміст, а згодом – писанка», – зазначила майстриня Дзвінка Загайська.

Діти виготовляли великодні кошички-підставки та святкові підвіски, навчалися техніці декупажу у пасхальній тематиці, створювали великодні композиції. А ще розписували дерев’яні писанки акрилом та вчилися робити крапанки і травлянки. Цьогоріч своїми знаннями і досвідом з дітьми ділилися відомі львівські митці, художники, писанкарки – Дзвінка Загайська, Галина Дудар, Зоряна Смик, Ірина Кметь, Анна Попова.

На запрошення ОЦ «Політехнік-Еколенд» та за підтримки ГО «Самопоміч» у майстер-класах з писанкарства взяли участь і маленькі учні школи-інтернату № 2, які разом із художницею і викладачем Зоряною Смик робили власні святкові творіння та заряджалися позитивним настроєм і новими враженнями.

На думку філолога, викладача і писанкарки Ірина Кметь, завдяки діяльності сучасних писанкарів з усієї України – популяризації писанкарства у численних майстер-класах, на сторінках друкованих видань, у віртуальному просторі – про українську писанку знають в усьому світі.«Писанка також вміє розмовляти. Слід лише «прислухатись», виявити терпіння та бажання опанувати її словник та граматику», – вважає Ірина Кметь.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі провели конкурс писанок У Львівському кооперативному коледжі провели конкурс писанок Опубліковано: П`ятниця, 10 травня 2019 Великдень – одне з найбільших найсвітліших християнських свят, кожна домівка готується до святкування найвеличнішого свята Воскресіння Христового. Господині упорядковують хатні справи, господарі приводять до ладу подвір’я. До свята готуються заздалегідь – печуть паски, роблять крашанки й писанки. Доброю...

Переглядів: 486 Коментарів: 0

Вища освіта

Тиждень народознавства «Наша рідна Україна – наше щастя і наш скарб» у НРЦ «Левеня» Тиждень народознавства «Наша рідна Україна – наше щастя і наш скарб» у НРЦ «Левеня» Опубліковано: Субота, 20 квітня 2019 З 15 по 19 квітня 2019 року в Комунальному закладі Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» проходив тиждень народознавства «Наша рідна Україна – наше щастя і наш скарб». З метою розширення знань учнів про звичаї і традиції українців, народні промисли, формування національної...

Переглядів: 930 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook