Період публікації:

від

до

Категорія:

Лілія Гриневич пояснила особливості вступної кампанії-2016

Опубліковано: П`ятниця, 06 травня 2016 

min
max

Цього року всі абітурієнти подаватимуть документи до вступу через Інтернет, що дозволить уникнути черг у приймальних комісіях. Про це заявила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич 5 травня під час засідання Кабінету Міністрів України, розповідаючи про особливості проведення вступної кампанії у 2016 році.

Лілія Гриневич зазначила, що вступники матимуть можливість подавати до 15 заяв на вступ без обмеження кількості навчальних закладів. Таким чином абітурієнти зможуть більше концентруватися на конкретній спеціальності при вступі. Також скасовано позаконкурсний вступ до вищих навчальних закладів, натомість уведено систему вступу за квотами для осіб, які мають захворювання, що перешкоджають проходженню ЗНО, дітей-сиріт та учасників бойових дій.

Міністр звернула увагу, що наразі триває тестування системи, яка виконує розподіл державного замовлення з урахуванням пріоритетності вступників з високими балами безпосередньо в електронній базі. Лілія Гриневич зазначила, що декілька останніх років програмне забезпечення Єдиної державної електронної бази з питань освіти фактично розроблялось і знаходилось у власності приватної фірми. «Ми переконані, що програмне забезпечення державної бази, яка містить всі дані наших випускників, студентів і викладачів, має супроводжуватись виключно на державному рівні», – наголосила Міністр. У бюджеті закладено кошти для викупу програмного забезпечення у приватних власників.

Лілія Гриневич зазначила, що було проведено роботу по експертній оцінці вартості ЄДЕБО, а також правовій оцінці договору щодо викупу технічного забезпечення бази.

Володимир Гройсман підтримав позицію Міністра освіти і науки та доручив Міністерству юстиції України спільно з МОН якнайшвидше опрацювати питання викупу програмного забезпечення ЄДЕБО.

Немає коментарів

Схожі статті:

«У бюджеті на 2019 рік передбачено 50 млн гривень на створення навчально-практичних центрів», - Лілія Гриневич «У бюджеті на 2019 рік передбачено 50 млн гривень на створення навчально-практичних центрів», - Лілія Гриневич Опубліковано: Понеділок, 10 грудня 2018 У бюджеті на 2019 рік передбачено 50 млн гривень на створення навчально-практичних центрів із сучасним обладнанням за професіями, яких найбільше потребує ринок праці. Про це повідомила сьогодні під час круглого столу на тему «Розвиток професійної освіти» Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. «Ми...

Переглядів: 398 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

«Для нас важливо гарантувати права учня», - Лілія Гриневич про розвиток дуальної форми освіти «Для нас важливо гарантувати права учня», - Лілія Гриневич про розвиток дуальної форми освіти Опубліковано: Понеділок, 10 грудня 2018 Міністерство освіти та науки оприлюднило проект розпорядження Уряду про договір щодо здобуття професійно-технічної освіти за дуальною формою навчання. Про це повідомила сьогодні під час брифінгу Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. «У цьому договорі визначені обов’язки закладу освіти,...

Переглядів: 340 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook