Період публікації:

від

до

Категорія:

Міносвіти запрошує експертів, педагогів, освітян до участі в проекті з розвантаження та модернізації навчальних програм для 1-4 класів для загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання

Опубліковано: Понеділок, 23 травня 2016 

min
max

Шановні колеги!

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич визначила одним з пріоритетних завдань оновлення навчальних програм, запровадження компетентнісного підходу, осучаснення змісту освіти.

Реагуючи на численні звернення вчителів і батьків, Міністерство починає перегляд програм з початкової школи. Мета – доопрацювати програми з урахуванням вікових особливостей дітей, викликів сьогодення і потреб майбутнього. Ми прагнемо зробити програми такими, щоб вчителю було легко відповісти на запитання дітей – для чого ми це вчимо.

У найближчі місяці мають бути осучаснені та розвантажені насамперед програми для 1-4 класів для загальноосвітніх закладів з українською мовою навчання. За ними – програми 9 класу, для якого в наступному році мають друкуватися нові підручники.

Зміни до програм мають бути схвалені до серпневих конференцій, щоб впровадження оновленого змісту позитивно позначилося на учнях в новому навчальному році.

Міносвіти пропонує публічний механізм оновлення програм. До участі запрошуються вчителі-практики, вчителі-новатори, методисти початкової освіти, спеціалісти з базових компетенцій, освітні експерти, психологи, лікарі-педіатри, розробники онлайн курсів та авторських програм.

Ми запрошуємо до співпраці всіх, хто поділяє позицію нового Міністра освіти і науки: українська школа має чимало хороших традицій, але прийшов час оновити зміст навчання дітей згідно потреб і викликів 21-го століття.

Ми ставимо комплексне завдання: не забрати «щось зайве з програм», а за чіткими критеріями прибрати дублювання між предметами, а також інтегрувати в зміст існуючих базових предметів такі сучасні компетенції як цифрова, підприємницька, громадянська, комунікаційна грамотність.

ЯК ЦЕ ПРАЦЮВАТИМЕ:

  1. До 1 червня формуються робочі групи по кожній програмі для загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання (1-4 класи). В кожній групі призначаються 1-2 модератори, які координуватимуть роботу, узагальнюватимуть подані пропозиції, організовуватимуть подальшу роботу групи.
  2. З 2 червня по 19 червня навчальні програми для початкової школи розміщуються на публічній платформі для загального обговорення. Всі бажаючі, авторизувавшись, зможуть висловити свої позиції щодо оновлення програм.
  3. З 20 червня по 26 червня члени робочої групи узагальнюватимуть пропозиції, що надійшли, внесуть відповідні зміни.
  4. З 27 червня по 3 липня оновлені програми публічно виставляються на платформі для повторного обговорення.
  5. З 4 липня робочі групи вносять останні зміни, готують порівняльні таблиці та методичні рекомендації для впровадження оновлених програм.
  6. Наприкінці липня оновлені програми мають бути розглянуті і затверджені Колегією Міносвіти.

Якщо ви володієте відповідною освітою, експертизою, розробками чи напрацюваннями, маєте практичний досвід написання навчальних програм і методичних рекомендацій, готові ділитися своїми знаннями – ми запрошуємо вас долучитися до роботи в робочих групах.

Просимо заповнити дану онлайн форму не пізніше 30 травня: https://docs.google.com/forms/d/1WR8-NajdV4SdS54b0vgJnkn-a20MV1VC7l6bIVrlaf0/viewform?c=0&w=1.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

МОН пропонує для громадського обговорення проекти доопрацьованих програм з історії України для 6 та 11 класів МОН пропонує для громадського обговорення проекти доопрацьованих програм з історії України для 6 та 11 класів Опубліковано: П`ятниця, 14 грудня 2018 Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проекти доопрацьованих програм для 6 та 11 класів. На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 02.10.2018 № 1046 «Про утворення робочої групи для доопрацювання програм з історії України для 5-9 та 10-11 класів...

Переглядів: 868 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Кластер запускає три нові навчальні програми Кластер запускає три нові навчальні програми Опубліковано: Вівторок, 27 лютого 2018 Львівський ІТ Кластер готує до запуску нові інноваційні навчальні програми, на які можна вступити вже з вересня цього року. Окрім п’яти вже діючих інноваційних програм навчання, які Кластер спільно з ІТ компаніями запустили раніше, з’являться ще три нові – Робототехніка, Business Analytics & Data Science...

Переглядів: 593 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook