Період публікації:

від

до

Категорія:

«Педагогічна освіта потребує нових підходів», – Лілія Гриневич

Опубліковано: П`ятниця, 10 Червня 2016 

min
max

Неможливо якісно провести реформу середньої освіти, якщо вона не супроводжуватиметься зміною підходів до підготовки вчителя. Про це зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич на засіданні сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН.

«Ми декларуємо компетентнісний підхід до стандартів змісту середньої освіти та компетентнісний підхід до викладання. Для тих, хто працює в системі освіти, абсолютно ясно, що розуміють, що це таке, 10 % вчителів. І це засвідчує кризу, в якій ми знаходимося», – зауважила Лілія Гриневич.

Зараз МОН розробляє нову Концепцію педагогічної освіти та нові стандарти вищої освіти загалом.

Міністр наголосила, що визначальним для формування стандартів педагогічної освіти є вироблення якісної рамки – Концепції педагогічної освіти. Вона зазначила, що українська школа знаходиться в пострадянській кризі, коли сучасний світ диктує нові тенденції, а навчання досі орієнтоване на звичайне запам’ятовування фактів, яких з кожним днем стає все більше.

Як нова Концепція педагогічної освіти, так й стандарти, в тому числі, будуть визначати обсяг та якість знань, які повинен отримати випускник вищого навчального закладу. Міністр зазначила, що правильне визначення результатів навчання освітян має бути напряму пов’язано з концепцією нової школи.

«Зараз ми також готуємо освітній кодекс учителя. Цінності – це дуже вагомий елемент у підготовці педагога, їх обов’язково має враховувати нова концепція. Саме орієнтація на етику і цінності – головна ознака провідних освітніх систем. Враховуючи те, що в нас все частіше постає питання взаємовідносин вчителів і батьків, вчителів і дітей, оскільки ми знаходимося в складній ситуації військового конфлікту, етична підготовка вчителя – це нагальне питання», – додала Лілія Гриневич.

Немає коментарів

Схожі статті:

«У бюджеті на 2019 рік передбачено 50 млн гривень на створення навчально-практичних центрів», - Лілія Гриневич «У бюджеті на 2019 рік передбачено 50 млн гривень на створення навчально-практичних центрів», - Лілія Гриневич Опубліковано: Понеділок, 10 грудня 2018 У бюджеті на 2019 рік передбачено 50 млн гривень на створення навчально-практичних центрів із сучасним обладнанням за професіями, яких найбільше потребує ринок праці. Про це повідомила сьогодні під час круглого столу на тему «Розвиток професійної освіти» Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. «Ми...

Переглядів: 398 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

«Для нас важливо гарантувати права учня», - Лілія Гриневич про розвиток дуальної форми освіти «Для нас важливо гарантувати права учня», - Лілія Гриневич про розвиток дуальної форми освіти Опубліковано: Понеділок, 10 грудня 2018 Міністерство освіти та науки оприлюднило проект розпорядження Уряду про договір щодо здобуття професійно-технічної освіти за дуальною формою навчання. Про це повідомила сьогодні під час брифінгу Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. «У цьому договорі визначені обов’язки закладу освіти,...

Переглядів: 339 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook