Період публікації:

від

до

Категорія:

Ректори університетів готові до тісної співпраці з Міносвіти у реформуванні системи вищої освіти

Опубліковано: Четвер, 16 Червня 2016 

min
max

Спілка ректорів вищих навчальних закладів України висловила готовність підтримати Міносвіти у питаннях реформування системи вищої освіти. Керівники 45 провідних університетів України провели робочу зустріч з Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич за участі Віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка 14 червня 2016 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

«Міністерство освіти і науки України готове до співпраці з академічною спільнотою та незалежними експертами щодо реформування системи вищої освіти. Якщо, наприклад, Спілка ректорів надасть свої пропозиції щодо оптимізації та модернізації мережі вищих навчальних закладів, то ми готові це розглянути і після обговорення запропонуємо такі рішення як загальне правило. Ми дуже потребуємо таких зустрічей та зовнішньої експертно допомоги, адже правила та методи реформування системи повинні вироблятися за участю її представників», – зазначила під час зустрічі Лілія Гриневич.

Обговорюючи питання якості освіти в Україні та за кордоном, учасники зустрічі відзначили, що багато українських студентів виїздить за кордон для отримання вищої освіти, однак далеко не завжди здобуває якісну освіту.

«Відтік молоді, звуження ринку вищої освіти – це тривожна тенденція для нас усіх. Сьогодні ситуація така, що у Східній Європі спостерігається рух зі Сходу на Захід – студенти виїздять з України у Польщу, а студенти із Польщі прямують у Німеччину. Такі реалії нашого світу. В наших умовах неможливо і контпродуктивно штучно перешкоджати виїзду студентів за кордон. Ми маємо суттєво підвищити якість вищої освіти, щоб гідно конкурувати із європейськими університетами. Разом із тим, варто також розповідати молоді, що далеко не всі західні дипломи засвідчують якісну освіту», – підкреслила Міністр освіти і науки України.

Під час зустрічі піднімалися питання організації вступної кампанії для абітурієнтів з Криму та Донбасу, необхідність популяризації математичних, природничих та технічних спеціальностей, а також проблема підготовки стандартів вищої освіти.

Немає коментарів

Схожі статті:

Потрібно змінити систему фінансування вищої освіти так, щоб держава давала гроші на освітні послуги, а не установи – перший заступник Міністра Потрібно змінити систему фінансування вищої освіти так, щоб держава давала гроші на освітні послуги, а не установи – перший заступник Міністра Опубліковано: Середа, 07 Червня 2017 Фінансування вищої освіти має здійснюватися на основі формули з урахуванням рейтингу та результативності вишу, а ВНЗ та наукові установи повинні отримати статус неприбуткових організацій – зараз МОН працює над відповідними змінами до законодавства. Про це зазначив перший заступник Міністра освіти і науки...

Переглядів: 464 Коментарів: 0

Вища освіта

Заступник Міністра освіти і науки України зустрівся з ректорами львівських вишів (фото) Заступник Міністра освіти і науки України зустрівся з ректорами львівських вишів (фото) Опубліковано: Четвер, 01 Червня 2017 Сьогодні, 1 червня, у Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася зустріч заступника Міністра освіти і науки України Романа Греби з представниками ректоратів вищих навчальних закладів за участю директора департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації...

Переглядів: 774 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook