Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині визначено переможців обласного етапу військово-патріотичної гри «Сокіл» (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 17 Червня 2016 

min
max

Сьогодні, 17 червня, на дитячій туристичній базі «Карпати», що в с. Кам’янка Сколівського району, відбулося урочисте закриття обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Цьогоріч у змаганнях взяли участь 27 роїв з районів та міст Львівщини, а також команда із м. Дубно Рівненської області. Загалом за першість змагалися близько 300 школярів. Протягом чотирьох днів вони проявляли свою спритність, кмітливість, хоробрість та знання козацьких звичаїв. Учасники змагалися у таких напрямках: стройова підготовка, перетягування канату, проходження смуги перешкод, інтелектуальні змагання з історії України за зразком «Що? Де? Коли?», мистецька сфера, надання першої долікарської допомоги з використанням елементів рятувальних робіт.

Під час урочистого закриття змагань до учасників звернувся директор КЗ ЛОР «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді» Михайло Набитович. «Відшуміла козаччина, стали історією її походи, але і нині живуть її традиції. І сьогоднішній захід свідчить саме про це», – зазначив М. Набитович та побажав дітям зростати справжніми патріотами, сміливими, загартованими, мужніми юнаками і дівчатам.

Також до юних джур та берегинь звернувся головний спеціаліст департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Юрій Савчин. Він побажав учасникам козацького здоров’я, незламної волі, радощів та наснаги в продовженні кращих українських традицій. «Зберігаючи славні традиції своїх предків – ви робите шляхетну справу, а гартуючи дух і тіло – творите сильне незламне покоління захисників України», – наголосив Юрій Володимирович.

У свою чергу начальник сектору ювенальної превенції Головного управління Національної поліції у Львівській області Віктор Новачук висловив подяку організаторам заходу за сприяння у військово-патріотичному вихованні молодого покоління. «Національно свідома, патріотично налаштована молодь – це надія України та запорука її достойного майбутнього», – відзначив Віктор Миколайович. За його словами, духовний і фізичний гарт, здобутий під час обласного етапу військово-патріотичної гри, допоможе юним учасникам зробити правильний вибір у житті, стати гідними синами і дочками України.

Заключним моментом урочистостей було нагородження учасників та переможців гри «Сокіл». Зокрема, за підсумками змагань перше місце в обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») здобув рій «Соколи» Сокальського району. Друге місце посів рій імені Назара Петрика Пустомитівського району, на третьому місці – рій «Родяни» Стрийського району.

Зазначимо, що організатором заходу виступив КЗ ЛОР «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді» за підтримки департаменту освіти і науки облдержадміністрації. Переможці обласного збору – рій «Соколи» Сокальського району – вибороли почесне право представляти нашу область на Всеукраїнському етапі гри «Сокіл»(«Джура»), який проходитиме з 6 по 26 серпня в м. Одесі на базі оздоровчого табору «Молода гвардія».

Немає коментарів

Схожі статті:

Нарада заступників директорів з НВР щодо проведення гри «Сокіл» («Джура») Нарада заступників директорів з НВР щодо проведення гри «Сокіл» («Джура») Опубліковано: П`ятниця, 18 жовтня 2019 17 жовтня у департаменті освіти і науки ЛОДА відбулась нарада для заступників директорів з НВР закладів професійної (професійно-технічної ) освіти Львівщини щодо організації та проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Присутніми були представники від...

Переглядів: 1326 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

На Львівщині відбулося закриття Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») На Львівщині відбулося закриття Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Опубліковано: Вівторок, 18 Червня 2019 15 червня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулося урочисте закриття ІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). За результатами змагань, переможцями цьогорічної...

Переглядів: 1338 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook