Період публікації:

від

до

Категорія:

Регіональні координаційні та валідаційні заходи щодо Туринського процесу в Україні (фото)

Опубліковано: Середа, 22 Червня 2016 

min
max

У середу, 22 червня, на базі Львівського вищого професійного училища харчових технологій відбуваються регіональні координаційні та валідаційні заходи щодо Туринського процесу в Україні.

Метою заходів є відкриття платформи для участі областей в обміні думками з питань регіональної звітності, надання рекомендацій стосовно завершення роботи над регіональними звітами, а також сприяння досягненню консенсусу на регіональному рівні щодо того, які матеріали та інформація мають бути включеними до національного звіту.

У заходах беруть участь: заступник директора департаменту професійно-технічної освіти – начальник відділу організаційно-педагогічної діяльності та соціальних питань, національний координатор Туринського процесу в Україні Вікторія Карбишева, старший спеціаліст з питань політики та систем ПОН, Європейського фонду освіти Міхайло Мілованович, заступник начальника управління – начальник відділу департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Роман Вороняк, національний експерт ЄФО з питань Туринського процесу, завідуюча лабораторією порівняльної педагогіки Інституту педагогіки НАПН України Олена Локшина, національний експерт ЄФО з питань Туринського процесу Віктор Громовий, представники Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Сумської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Області представили детальний аналіз регіональних систем професійно-технічної освіти, що включають бачення й законодавство, задоволення попиту економіки та ринку праці, соціального та демографічного попиту, внутрішню ефективність системи ПТО та управління.

У ході роботи учасники заходів презентували регіональні звіти, що отримали позитивну оцінку на міжнародному рівні, обговорили відкриті питання стосовно впровадження Туринського процесу в Україні, а також опрацювали консолідаційні матеріали та інформації, що мають бути включеними до національного звіту.

Кінцевим результатом Туринського процесу є національний звіт щодо професійної освіти і навчання в Україні.

Немає коментарів

Схожі статті:

Шляхи розвитку професійно-технічної освіти розглянули на конференції за участі Міністра освіти Шляхи розвитку професійно-технічної освіти розглянули на конференції за участі Міністра освіти Опубліковано: П`ятниця, 25 жовтня 2019 У Львові сьогодні стартувала Міжнародна наукова конференція щодо Туринського процесу, в межах якої обговорять ключові здобутки й рекомендації його імплементації на загальнонаціональному та регіональному рівнях. На важливості залучення ключових інституцій до впровадження процесу наголосила під час...

Переглядів: 962 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Престиж професійної освіти – виклик для МОН, адже тільки 20 % українських випускників йдуть у ПТНЗ, - заступник Міністра Павло Хобзей Престиж професійної освіти – виклик для МОН, адже тільки 20 % українських випускників йдуть у ПТНЗ, - заступник Міністра Павло Хобзей Опубліковано: Середа, 14 Червня 2017 Сьогодні лише 20 % випускників українських шкіл обирають навчання у профтехучилищах, притому що в Європі в середньому цей показник становить 40 %, а в деяких країнах ЄС сягає 70 %. Відновлення престижності робітничих професій є одним з головних викликів МОН у процесі модернізації професійної освіти....

Переглядів: 561 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook