Період публікації:

від

до

Категорія:

Представники 10 країн світу приїхали до Франкового університету вивчати українську мову та пізнавати національну культуру

Опубліковано: Четвер, 21 липня 2016 

min
max

22 слухачів із 10 країн світу, зокрема, зі Республіки Словенія, Чеської Республіки, Королівства Швеція, Федеративної Республіки Німеччина, Французької Республіки, Королівства Іспанія, Австрійської Республіки, Фінляндської Республіки, Республіки Корея та Японії, обрали Міжнародну літню школу «Українська мова країнознавство» Львівського національного університету імені Івана Франка, де вони вивчатимуть мову та пізнаватимуть культуру українського народу.

Під час урочистого відкриття літньої школи проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Марія Зубрицька зазначила, що Львівський національний університет імені Івана Франка – університет із багатими академічними традиціями та яскравою історією. Цей вищий навчальний заклад відчиняє двері всім охочим глибоко пізнавати багатогранну українську культуру й осягати красу та багатство української мови.

Упродовж трьох тижнів учасники літньої школи матимуть можливість ознайомитись зі специфікою та національним шармом української культури та мови. «Ви вивчатимете українську мову, яка є рекордсменом за кількістю офіційних урядових заборон (а їх було понад 400 – (ред..). Завдяки своїй енергетиці та її носіям вона є однією із найпопулярніших і найпотужніших мов слов’янського світу», – підкреслив проректор з науково-педагогічної роботи Ярослав Гарасим.

Учасники школи зосередять свою увагу на вивченні сучасної української мови та культурі. «Зараз, на початку ХХІ століття, Україна знову отримала шанс бути відкритою для світу. Одним із гасел нашого міста є фраза: «Львів відкритий для світу». Думаю, що це гасло можна застосувати як до нашого Університету, так і до всієї України», – вважає декан філологічного факультету Святослав Пилипчук.

Учасники урочистого заходу також наголосили, що Міжнародна літня школа – це платформа для налагодження міжкультурного полілогу з представниками різних країн світу.

Нагадаємо, що ініціатором проведення Міжнародної літньої школи «Українська мова і країнознавство» є ГО «Центр україністики», яку створено 2008 року. Основна мета центру – популяризація та розширення знань про Україну, українську мову та культуру у світі.

За інформацією Львівський національний університет імені Івана Франка

Немає коментарів

Схожі статті:

Маркіян Мальський привітав викладачів та студентів ЛНУ імені Івана Франка із Днем Університету Маркіян Мальський привітав викладачів та студентів ЛНУ імені Івана Франка із Днем Університету Опубліковано: П`ятниця, 11 жовтня 2019 Щорічно 11 жовтня академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка відзначає День Університету. Сьогодні традиційно відбулося урочисте засідання Вченої Ради та концерт творчих колективів Університету. Урочистості традиційно розпочали виконанням «Gaudeamus». Усіх присутніх...

Переглядів: 629 Коментарів: 0

Вища освіта

Маркіян Мальський привітав студентів Франкового вишу з початком навчання Маркіян Мальський привітав студентів Франкового вишу з початком навчання Опубліковано: Неділя, 01 вересня 2019 Сьогодні, 1 вересня, у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулись урочистості з нагоди початку нового навчального року. Спершу студенти вже традиційно помолились у церкві Преображення Господнього. Опісля на площі біля пам’ятника Іванові Франку відбулась урочиста академія. Привітав...

Переглядів: 535 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook