Період публікації:

від

до

Категорія:

Цивільний захист, техногенної та пожежної безпеки закладів та установ освіти на Львівщині до нового навчального року

Опубліковано: Четвер, 04 серпня 2016 

min
max

З метою здійснення контролю за виконанням вимог Кодексу цивільного захисту України, «Про об’єкти підвищеної небезпеки», та інших законодавчих і нормативно-правових актів та реалізації заходів, передбачених Планом основних заходів цивільного захисту на 2016 рік, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 квітня 2016 року №269-р та вказівки Державної служби України з надзвичайних ситуацій від 19.04.2016 року за №02-5544/261 «Про перевірку стану організації роботи з цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки», працівниками Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області впродовж квітня–червня 2016 року здійснено перевірки стану цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки на об’єктах підвідомчих Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.

Як повідомляє Департамент освіти і науки в закладах освіти спільно із ГУ ДСНС України у Львівській області проводиться відповідна інформаційно-роз’яснювальна, агітаційно-масова робота, тижні безпеки дитини, знань безпеки життєдіяльності, фестивалі дружин юних пожежників-рятувальників, різноманітні конкурси, вікторини і т. ін.

Згідно мети та результатів перевірки була дана вказівка керівникам органів управління освітою, керівникам закладів та установ освіти в повній мірі здійснить контроль за виконанням вимог Кодексу цивільного захисту України та інших нормативно-правових актів з питань пожежної та техногенної безпеки, за обладнанням підвідомчих об’єктів автоматичними системами протипожежного захисту, технічним станом засобів протипожежного захисту де вони вже влаштовані, провести роботу по їх ремонту, технічному обслуговуванню, а також виведення сигналів від систем протипожежного захисту на пульти централізованого пожежного спостереження та в повному обсязі провести роботу стосовно обробки дерев’яних конструкцій даху вогнетривкими речовинами.

Також було відзначено, що потребує уваги питання обліку первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників) на підконтрольних об’єктах та проведення їх своєчасного технічного обслуговування та перезарядки, виконання електромережі відповідно до вимог чинного законодавства, влаштування на підвідомчих об’єктах зовнішнього протипожежного водопостачання, обладнання будівель пристроями від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів (блискавко захистом) та інші.

Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації рекомендує обговорити на нарадах органів управління освітою, керівників закладів та установ освіти прийняття дієвих рішень щодо покращення протипожежного стану, включити в план підготовки навчальних закладів до нового навчального 2016-2017 рр. усунення недоліків згідно інструктивно-методичним матеріалам «Підготовки загальноосвітнього навчального закладу до нового навчального року з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності» та надати до 10 вересня 2016 року інформацію про хід виконання заходів із питань пожежної безпеки електронною поштою на donloda@ukr.net.

Немає коментарів

Схожі статті:

Семінар – практикум для керівників та заступників керівників ЗЗСО Новоміської ОТГ з Цивільного захисту Семінар – практикум для керівників та заступників керівників ЗЗСО Новоміської ОТГ з Цивільного захисту Опубліковано: Четвер, 10 травня 2018 На базі ЗЗСО І – ІІІ ст. с. Нове Місто 26.04.2018 р. відбувся семінар – практикум для керівників та заступників керівників ЗЗСО Новоміської ОТГ з Цивільного захисту. В семінарі взяли участь керівник відділу з питань освіти та культури Г. Саврей і провідний спеціаліст відділу О. Куляс. Були заплановані...

Переглядів: 640 Коментарів: 0

Відділи освіти

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права провели планове об’єктове тренування з питань цивільного захисту (фото) У Львівському кооперативному коледжі економіки і права провели планове об’єктове тренування з питань цивільного захисту (фото) Опубліковано: Понеділок, 23 квітня 2018 На виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України, наказу Міністерства внутрішніх справ України, нормативно-правових документів, рекомендацій НМЦ ЦЗ та БЖД Львівської області у зв'язку з ситуацією, яка склалась сьогодні в Україні, та плану основних заходів ЦЗ ВНЗ «Львівський кооперативний коледж...

Переглядів: 659 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook