Період публікації:

від

до

Категорія:

Як змінюватиметься список зарахованих на бюджет до ВНЗ після 18 години 5 серпня – роз’яснення від МОН

Опубліковано: П`ятниця, 05 серпня 2016 

min
max

Список бюджетників, які вступають на денну форму бакалаврату не  “підтягуватиметься”, навіть якщо хтось з рекомендованих до зарахування відмовиться від свого бюджетного місця. Про це йдеться у листі-роз’ясненні Першого заступника Міністра України  Інни Совсун керівникам вищих навчальних закладів.

 “Зарахування вступників на місця державного замовлення, які звільняються внаслідок невиконання вступниками вимог до зарахування на базі повної загальної середньої освіти для здобуття освітніх ступенів молодший бакалавр, бакалавр (магістр медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань), шляхом просування списків не проводиться. Невикористані місця державного замовлення повертаються відповідному державному замовнику”, - зазначається в тексті листа.

Місця держбюджету, від яких відмовляться абітурієнти, використають для того, щоб забезпечити місцями пільгові категорії, а саме абітурієнтів, чиї батьки (батько) загинули захищаючи державу під час АТО.

Так, в листі зазначається, що вищі навчальні заклади можуть звертатися до своїх державних замовників – це може бути як МОН, так й інші Міністерства і навіть місцева влада – щоб вони виділили додаткові місця для навчання вступників пільгових категорій, передбачених Законами України, Указами Президента України та постановами Кабміну, що не пройшли на бюджет та зараховані на контракт.

Натомість, рейтинговий список абітурієнтів, що вступають у вищі навчальні заклади на здобуття  будь-якого іншого освітньо-кваліфікаційного рівня та/або не на денну форму навчання може змінюватись. Таким чином,  якщо ці абітурієнти  не виконають умов до зарахування – наприклад, не принесуть у визначений  термін оригінали своїх документів -  ВНЗ можуть зараховувати нижчих за рейтингом вступників на звільнені місця.

Нагадуємо, що списки зарахованих на бюджет будуть оприлюднені до 12 години 6 серпня. Відповідний список “контрактників” оприлюднять 12 серпня.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

МОН роз’яснило особливості вступу на магістратуру за спеціальністю «Право» МОН роз’яснило особливості вступу на магістратуру за спеціальністю «Право» Опубліковано: Четвер, 27 липня 2017 Для вступників, які складають цього року ЗНО на магістратуру за спеціальністю «Право», але до цього здобули вищу освіту за іншою спеціальністю, додаткові вступні випробування у ВНЗ не будуть складовою конкурсного бала. Вони матимуть лише кваліфікаційний характер – допущений чи недопущений вступник до...

Переглядів: 1106 Коментарів: 0

Вища освіта

Відбулося засідання методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін ВНЗ І-ІІ р.а. Відбулося засідання методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін ВНЗ І-ІІ р.а. Опубліковано: П`ятниця, 24 травня 2019 На базі Екологічного коледжу Львівського національного аграрного університету відбулось засідання методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Львівської області. На засіданні були присутні представники з навчальних закладів Львівщини. Участь у методичному об’єднанні...

Переглядів: 772 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook