Період публікації:

від

до

Категорія:

ТОП-10 спеціальностей*, за кількістю контрактників: “Право” зберігає першість

Опубліковано: Четвер, 18 серпня 2016 

min
max

Традиційно серед контрактників найбільш популярною залишається спеціальність 081 “Право” – більше 19,3 тис абітурієнтів  зарахованих до українських ВНЗ на навчання за кошти фізичних і юридичних осіб. Другу та третю  сходинки у рейтинзі займають спеціальності 073 “Менеджмент” та 072 “Фінанси, банківська справа та страхування”.

“Зараз ми бачимо, що  у ТОП-10 найбільш популярних спеціальностей серед контрактників є 5 спеціальностей, що також потрапили до рейтингу за найбільшою кількістю бюджетних місць. Спеціальність 014 “Середня освіта” у рейтинзі за кількістю бюджетників займає першу сходинку і до нас надходило багато запитань щодо того, чи виправдано це. Зараз ми бачимо, що навчатися на вчителів середньої школи діти готові не лише за бюджетні кошти, а й платити за контракт”, - зазначив директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Окрім середньої освіти одразу до обох рейтингів входять спеціальності 081 “Право” – перша сходинка за кількістю контрактників та сьома за кількістю бюджетників, 072 “Фінанси банківська справа та страхування” – третя та п’ята сходинки, 071 “Облік і оподаткування” – п’ята та восьма сходинки, та спеціальність 223 “Медсестринство” – друга та восьма позиції відповідно.

Наразі це лише оперативні дані, вони не включають абітурієнтів, що вступають на інші, окрім денної, форми навчання, усіх пільговиків тощо. Попередні підсумки вcтупної кампанії будуть обговорюватись у вересні на Колегії МОН, саме тоді будуть опубліковані повніші дані результатів вступу 2016 року.

Довідково:  з ТОП-10 спеціальностей за кількістю бюджетників можна ознайомитись за посиланням. http://mon.gov.ua/

*- при визначенні ТОП-10 спеціальностей за кількістю контрактників враховувалась загальна кількість зарахованих на бюджетні місця за усіма рівнями та ступенями освіти (бакалавр, магістр, спеціаліст та молодший спеціаліст), а також бюджетні місця як державних, так і комунальних ВНЗ.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

ТОП-10 ВНЗ: які виші обирали вступники цього року ТОП-10 ВНЗ: які виші обирали вступники цього року Опубліковано: Понеділок, 25 вересня 2017 Під час вступної кампанії – 2017 найпопулярнішими серед вступників стали КНУ ім. Тараса Шевченка, НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» та ЛНУ ім. Івана Франка. Так, у КНУ подали 58 тис. 851 заяву від 27 тис. 112 вступників, у КПІ – 50 тис. 226 заяв від 20 тис. 952 вступників,...

Переглядів: 566 Коментарів: 0

Вища освіта

Відбулося засідання методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін ВНЗ І-ІІ р.а. Відбулося засідання методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін ВНЗ І-ІІ р.а. Опубліковано: П`ятниця, 24 травня 2019 На базі Екологічного коледжу Львівського національного аграрного університету відбулось засідання методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Львівської області. На засіданні були присутні представники з навчальних закладів Львівщини. Участь у методичному об’єднанні...

Переглядів: 772 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook