Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові презентують результати моніторингу освітнього проекту «Фінансова грамотність»

Опубліковано: П`ятниця, 09 вересня 2016 

min
max

У рамках проведення 23 Форуму видавців 10 вересня у Львівському навчально-науковому інституті ДВНЗ «Університет банківської справи» (вул. Коперника, 14) відбудеться презентація освітнього проекту «Фінансова грамотність» в Україні: досвід та перспективи».

Презентація буде присвячена курсу «Фінансова грамотність» для учнів 2-10 класів, а також результатам моніторингу рівня знань учнів та психологічної готовності вчителів до викладання цього курсу.

Нагадаємо, робота Університету банківської справи щодо створення навчально-методичного забезпечення з фінансової грамотності була спрямована у наступних напрямах: курси за вибором для учнів 2-4 класів («Фінансова абетка» для 2 класів, «Фінансова арифметика» для 3 класів та «Фінансова поведінка» для 4 класів) та 5-9 класів («Родинні фінанси» для 5 класів, «Фінансово-грамотний споживач» для 6 класів, «Фінансова культура» для 7 класів, «Прикладні фінанси» для 8 класів та «Економіка і фінанси» для 9 класів), спецкурси з підвищення кваліфікації вчителів початкової і основної школи та інтерактивний курс для батьків. До 2019 року курс повинен бути впроваджений у всіх загальноосвітніх закладах І-ІІ рівнів акредитації в усіх регіонах України.

Електронна версія навчального посібника створена за методичною та фінансовою підтримкою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту розвитку фінансового сектору (USAID/Finrep II) з метою доповнення друкованих навчальних матеріалів з курсу «Фінансова грамотність».

Електронний посібник створений на основі паперового підручника «Фінансова грамотність» для учнів 10 класів загальноосвітніх шкіл для забезпечення викладання варіативного однойменного навчального курсу у школах України, який почав викладатися в січні 2012 року для 500 учнів із 13 шкіл у п’яти областях України (Львівській, Харківській, Донецькій, Черкаській та Київській).

Новий інтерактивний електронний навчальний посібник з фінансової грамотності містить анімації, інтерактивні завдання, тести, корисні посилання, додаткові матеріали для читання та звуковий дикторський супровід.

Сьогодні курс вивчають майже 20 тисяч учнів із 750 шкіл у всіх областях України, підготовлено понад 100 тренерів і 500 учителів.

За інформацією Університету банківської справи

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові презентували освітній проект «Фінансова грамотність» в Україні: досвід та перспективи» (фото) У Львові презентували освітній проект «Фінансова грамотність» в Україні: досвід та перспективи» (фото) Опубліковано: Понеділок, 12 вересня 2016 Вперше у рамках Форуму видавців будуть представлені усі підручники та методичні посібники з фінансової грамотності для вчителів та учнів 2-10 класів. Навчальну літературу, розроблену Університетом банківської справи, за підтримки USAID, зможуть придбати усі охочі. Про це у суботу, 10 вересня, повідомила...

Переглядів: 3027 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Інтелектуально-розважальна гра «Фінансова грамотність» для учнів Бібрської школи Інтелектуально-розважальна гра «Фінансова грамотність» для учнів Бібрської школи Опубліковано: Четвер, 16 травня 2019 Тижні циклових комісій стали традицією і невід’ємною частиною навчально-виховного процесу у Львівському кооперативному коледжі економіки і права. Вони сприяють, насамперед, поглибленню знань студентів, розвивають інтерес до вивчення фахових дисциплін, спонукають до вироблення ґрунтовних умінь та навичок,...

Переглядів: 630 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook