Період публікації:

від

до

Категорія:

Козацькі забави згуртували студентів і педагогів Львівського кооперативного коледжу економіки і права (фото)

Опубліковано: Понеділок, 17 жовтня 2016 

min
max

13 жовтня, з нагоди відзначення Дня захисника України, Дня українського козацтва, Дня української повстанської армії, свята Покрови Пресвятої Богородиці, викладачі циклової комісії фізичного виховання Мирослав Крук, Андрій Соломонко, Ірина Крук за підтримки адміністрації Львівського кооперативного коледжу економіки і права та Львівської Облспоживспілки організували спортивні розважальні змагання «Козацькі забави» у спортивній залі вишу.

Метою заходу було розширити знання у молодого покоління про запорізьких козаків, їхні традиції, побут, звичаї та шанобливе ставлення, спонукати до наслідування кращих рис характеру – таких як добродушність, безкорисливість, товариськість, бажання завжди прийти на допомогу. А також – виховання у студентів національно-патріотичних переконань, формування активної життєвої позиції, національної гідності та самосвідомості, спритності, кмітливості, активності, фізичної сили та гарту, любові до своєї неньки-України.

Розпочався турнір з виконання Гімну України. З вітальним словом до учасників спортивного заходу звернулась директор коледжу Наталя Зубко. Виступаючи, вона наголосила на важливості українських військових традицій, гідного вшанування бойового подвигу, звитяг, самовідданості українців, які присвятили своє життя служінню рідному народу, захисту своєї землі та посиленню уваги та турботи про захисників держави. «Наша пам'ять про славне минуле українського війська повинна завжди підкріплюватися добрими та корисними справами. Ми, як і козаки, маємо залишити в житті по собі добрий слід», – зазначила Наталя Павлівна.

Також директором було сказано про волонтерський рух в коледжі, в якому бере участь педагогічний колектив спільно зі студентським самоврядуванням та Львівською облспоживспілкою. Адже волонтери – це мирні воїни і надійні захисники Батьківщини, а їхня діяльність – зразок самовідданості та патріотизму. На сьогоднішній день захисниками України є не лише військовослужбовці, а й усі ми, кожен в свій спосіб, своєю сумлінною професійною і громадською діяльністю, забезпечує захист країни.

Учасники спортивного свята вшанували хвилиною мовчання воїнів та випускників коледжу, які загинули в АТО. Згадали про тих, які зараз знаходяться на сході нашої держави. Даний захід дає можливість поєднувати військові справи (кульова стрільба з гвинтівок), розвиток та збереження обрядово-побутових національних військових традицій (бій на колоді) та важливість здорового способу життя і фізичної культури серед студентства на сьогоднішній день.

До привітань з нагоди свят долучились Леся Федак, Ігор Бішко, Ігор Леськів, Євген Яхно та інші учасники дійства. Вони побажали учасникам заходу успіхів, добра, мужності.

Взяти участь у змаганнях мали можливість студенти всіх спеціальностей, повболівати за друзів і одногрупників, просто поспостерігати мали змогу усі студенти навчального закладу.

Суддівство змагань проводили викладачі циклової комісії фізичного виховання вишу Мирослав Крук, Андрія Соломонко, Ірина Крук.

Призові місця у змаганнях вибороли:

  • Задорожнюк Павло (група Фн-Оц-Оа-16) – баскетбол;
  • Гринчишин Сергій (група ПК-23) – армреслінг до 75;
  • Бучко Ростислав (група ПК-23) – підтягування;
  • Грушка Назар (група ПВ(н)-25) – армреслінг після 75;
  • Киспас Юрій (група ПВ(н)-16) – гирьовий спорт.

Цього ж дня відбулись товариські зустрічі з волейболу серед викладачів коледжу і студентів та збірної коледжу зі збірною курсанток. У товариському матчі змагалися збірна команда курсанток Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (тренер – Ігор Задорожний) та коледжу. Готував команду Львівського кооперативного коледжу економіки і права досвідчений тренер з волейболу, чемпіон України серед ветеранів в номінації 65+, багаторазовий призер чемпіонату України і міжнародних турнірів Мирослав Крук.

Загалом змагання пройшли цікаво, весело та пізнавально. Слід сказати, як в першому, так і в другому таймі команди мали ще більше реальних можливостей збільшити рахунок. Рахунки зустрічі: 2:1 – перемога викладачів (чоловіки), 1:2 – перемога ЛНУБЖД (дівчата).

Варто відзначити хорошу організацію проведення зустрічі. Поєдинком були задоволені уболівальники обох команд, постійно підбадьорювали учасників вигуками та вітали переможців гучними оплесками. Всі отримали позитивні емоції.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв᾽язків із громадськістю ЛККЕіП

Немає коментарів

Схожі статті:

«Козацькі забави» у Львівському кооперативному коледжі «Козацькі забави» у Львівському кооперативному коледжі Опубліковано: Четвер, 25 жовтня 2018 До Дня захисника України, Дня українського козацтва, Дня української повстанської армії, Дня Святої Покрови Пресвятої Богородиці викладачі фізичного виховання Львівського кооперативного коледжу економіки і права Андрій Соломонка, Мирослав Крук, Євген Яхно традиційно організували та провели спортивні...

Переглядів: 610 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 774 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook