Період публікації:

від

до

Категорія:

Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон відвідала Львівський національний університет імені Івана Франка

Опубліковано: Четвер, 20 жовтня 2016 

min
max

У рамках офіційного візиту до Львова Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон у супроводі аташе з питань співробітництва в галузі французької мови Фабріса Пето й аташе з питань університетського та наукового співробітництва Сільвена Ріґоле 17 жовтня відвідала Львівський національний університету імені Івана Франка.

«Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон уже вдруге відвідує наш університет. А тому ми постійно відчуваємо її підтримку щодо діяльності вишу, розширення та зміцнення його співпраці з вищими навчальними закладами Франції», – зазначив у вітальному слові ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник.

Зазначимо, що Львівський університет на основі підписаних угод співпрацює з Університетом м. Анже, Університетом Париж-ІV, Університетом П’єра і Марії Кюрі, Університетом Дю Мен, Університетом Ренн-2, Французьким культурним центром і Федерацією обмінів між Францією та Україною. Варто відзначити й тісні зв’язки Наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка з Муніципальною бібліотекою Ліону, Бібліотекою Університету Жана Мулена, Вищою школою інформаційно-бібліотечних наук у Ліоні.

Ректор подякував Ізабель Дюмон за особистий вагомий внесок у розвиток і зміцнення українсько-французьких відносин і вручив їй відзнаку Львівського університету – ювілейну медаль Івана Франка.

«Я маю велику приємність представляти сьогодні до нагороди особу, яка справді є визначальною у розвитку французької мови у Львівському університеті, – звернулася до присутніх Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон. – Уже впродовж 200 років цією почесною відзнакою, про яку ми сьогодні говоримо, удостоюють осіб, які працюють у професійному й академічному середовищі, за їхній внесок у поширення французької традиції у світі, за виховання молодих поколінь і за розвиток стосунків різних країн із Францією».

Пані Посол зауважила, що діяльність професора Романа Помірка, викладача французької та іспанської мов, завідувача кафедри французької філології, академіка АН Вищої школи України, кавалера Ордена Ярослава Мудрого, не лише має важливе значення для кафедри французької філології, а також є дуже корисною для викладачів і студентів Львівського університету.

«Ви завжди залишалися вірним Львівському університету, ви присвятили йому все життя і свою кар’єру, сприяючи таким чином розвитку й поширенню французької мови у вашому регіоні й Україні», – зазначила Ізабель Дюмон і вручила Романові Помірку почесну відзнаку – «Офіцер Ордена Академічних Пальм».

Довідка: Орден Академічних Пальм – нагорода Франції за заслуги в освіті і науці. Нині цим орденом можуть бути нагороджені як викладачі і члени викладацького співтовариства, так і особи, які зробили значний внесок у народну освіту, а також іноземні піддані й французи, які мешкають за межами Франції, однак активно сприяють поширенню французької культури в інших країнах. Кандидатури для нагородження розглядаються в Раді ордену Академічних пальм під головуванням міністра народної освіти Франції. У Раду, окрім міністра, входять один із членів Ради ордену Почесного легіону і глави інспекцій міністерства освіти. Рішення приймаються більшістю голосів. Список нагороджених затверджує прем'єр-міністр Франції.

За інформацією Львівського національного університету імені Івана Франка

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Маркіян Мальський привітав викладачів та студентів ЛНУ імені Івана Франка із Днем Університету Маркіян Мальський привітав викладачів та студентів ЛНУ імені Івана Франка із Днем Університету Опубліковано: П`ятниця, 11 жовтня 2019 Щорічно 11 жовтня академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка відзначає День Університету. Сьогодні традиційно відбулося урочисте засідання Вченої Ради та концерт творчих колективів Університету. Урочистості традиційно розпочали виконанням «Gaudeamus». Усіх присутніх...

Переглядів: 629 Коментарів: 0

Вища освіта

Маркіян Мальський привітав студентів Франкового вишу з початком навчання Маркіян Мальський привітав студентів Франкового вишу з початком навчання Опубліковано: Неділя, 01 вересня 2019 Сьогодні, 1 вересня, у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулись урочистості з нагоди початку нового навчального року. Спершу студенти вже традиційно помолились у церкві Преображення Господнього. Опісля на площі біля пам’ятника Іванові Франку відбулась урочиста академія. Привітав...

Переглядів: 535 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook