Період публікації:

від

до

Категорія:

Секція за участю керівників гуртків технічного напряму НЗ ПТО Львівщини (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 21 жовтня 2016 

min
max

18 жовтня на базі Львівського професійного ліцею залізничного транспорту відбулася секція за участю керівників гуртків технічного напряму навчальних закладів м. Львова та області.

На секційне засідання були запрошені гості: віце-президент Львівського крайового товариства «Рідна школа», кандидат технічних наук Яворський Михайло Степанович та інженер-винахідник, член Львівського клубу винахідників Говда Любомир Васильович.

З привітанням і побажанням успішної роботи до учасників секційного засідання звернувся в.о. директора ЛПЛЗТ Крет Роман Петрович, який ознайомив гостей і керівників гуртків з історією навчального закладу і гуртковою роботою у ЛПЛЗТ.

В.о. директора Будинку техніки Івашкевич Лілія Михайлівна наголосила на важливості розвитку технічної творчості в НЗ ПТО Львівщини. Проаналізувала результат роботи гуртків технічного напряму у 2015-2016 н.р. та відзначила кращих керівників гуртків.

З умовами проведення четвертого фестивалю технічної творчості учасників секційного засідання ознайомив заступник директора з НМР Бойко Богдан Петрович.

Черговий фестиваль у 2017 році пропонується провести за напрямами:

  • промислова техніка,
  • електротехніка,
  • радіоелектроніка,
  • транспортні засоби,
  • архітектура та будівництво.

Кандидат технічних наук Яворський М.С. розповів про реорганізацію структур з винахідництва, раціоналізації та патентної справи, необхідність створення бізнес інноваційного центру, який би співпрацював у спільному проекті з профтехосвітою, а також створення експериментального майданчика з виготовлення діючих моделей.

Про професійну адаптацію на заняттях гуртків технічної творчості розповів керівник гуртка ЛМВПУЗТ Родзін Петро Петрович та поділився досвідом творчої роботи.

Позитивні емоції в керівників гуртків викликав перегляд науково-популярного фільму «Літаючий автомобіль», який змістовно прокоментувала практичний психолог Львівського державного Будинку техніки Сайка Оксана Іванівна. Розповіла про психологічні принципи та мотивацію розвитку творчості заради майбутнього. Завершила свій виступ цитатою фронтмена гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука: «Не дивіться на землю України тільки як на землю своїх батьків, а як на землю своїх дітей та нащадків».

Проведення таких заходів спонукає керівників гуртків та учнівську молодь до активної участі у розвитку технічної творчості, раціоналізаторства та винахідництва.

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівський державний Будинок техніки продовжує творчий діалог з обдарованою учнівською молоддю ПТНЗ (фото) Львівський державний Будинок техніки продовжує творчий діалог з обдарованою учнівською молоддю ПТНЗ (фото) Опубліковано: П`ятниця, 19 травня 2017 Вже традиційно Львівський державний Будинок техніки проводить із учнями ПТНЗ освітню діяльність в сфері винахідництва та раціоналізації. Мета проведення таких заходів – розвиток технічної творчості, яка є важливим засобом формування особистості учня, що спонукає, насамперед, до формування відповідних...

Переглядів: 551 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Львівський державний Будинок техніки продовжує діалог з обдарованою молоддю ПТНЗ (фото) Львівський державний Будинок техніки продовжує діалог з обдарованою молоддю ПТНЗ (фото) Опубліковано: П`ятниця, 28 квітня 2017 Уже традиційно Львівський державний Будинок техніки проводить із учнями ПТНЗ освітню діяльність в сфері винахідництва та раціоналізації. Ці заходи сприяють розвитку технічної творчості, яка є важливим засобом формування особистості учня. Раціоналізація та винахідництво допомагають покращенню фахової...

Переглядів: 557 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook