Період публікації:

від

до

Категорія:

«Опорна школа в сільській місцевості має стати ядром громади та забезпечити якісну освіту для всіх українських дітей», - Лілія Гриневич

Опубліковано: Вівторок, 22 листопада 2016 

min
max

«Лише за останній рік завдяки опорним школам 332 дитини, які сиділи ізольовано і здобували індивідуальне навчання, тепер їздять в школу і нормально навчаються». Про це розказала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич на відкритті семінару «Управління освітою та якість освіти в сільській місцевості».

Вона наголосила, що за цей рік розпочали свою діяльність 137 шкіл та 360 їхніх філій. Наразі по всій країні довозиться понад 10,4 тис. учнів.

«Незалежно від місця проживання між дітьми розподілені таланти і вміння, працелюбність – потенціал для успіху. Саме тому дивитися на статистику ЗНО, що показує драматичне відставання оцінок дітей з сільської місцевості від результатів дітей з міста, дуже болюче. Адже вона показує не здібності учнів, а нерівний доступ до якісної середньої освіти в нашій країні, і опорні школи мають це виправити», - зазначила Лілія Гриневич.

Уряд, в свою чергу, в освітню субвенцію на наступний рік заклав 200 млн – на автобуси для опорних шкіл, 300 млн – на кабінети для вивчення природничих наук, а також окремо 300 млн для навчальних закладів об’єднаних територіальних громад.

«Опорна школа в сільській місцевості має стати ядром громади та забезпечити якісну освіту для всіх українських дітей. Пам’ятайте, ми з вами – в одній команді. Міністерство освіти і науки надзвичайно зацікавлено, щоб ви відчували наше плече, адже ваш успіх – це наш успіх. Ви сьогодні демонструєте всій Україні, що процес створення опорних шкіл окуповується новими високими результатами та успішністю наших дітей», - підкреслила Міністр освіти і науки України.

Також з вітальним словом до учасників звернулися Ерміне Попелер – Посол Австрії, та Моніка Мотт – Керівник відділу освіти організації «Культур Контакт Австрія».

Пані Посол, зокрема, наголосила, що такі заходи, як цей семінар, – вкрай важливі, адже вони є гарним майданчиком для обміну досвідом, що буде корисний кожній зі сторін – як експертам, які розказуватимуть про реформи в європейських країнах, так й українським освітянам, що є експертами в українській системі освіти.

Моніка Мотт також підтримала цю думку і зазначила, що важливо обмінятися знаннями не лише про успіхи та перемоги, а й про помилки, що робилися в процесі реформування освітніх систем, адже це шанс не повторити такі прорахунки знову.

Нагадуємо, що семінар проводиться як для директорів опорних навчальних закладів України, так й для представників від департаментів (управлінь) освіти і науки, відповідальних за загальну середню освіту.

Мета заходу – обговорення актуальних питань функціонування новостворених опорних загальноосвітніх навчальних закладів України та їхній ефективний менеджмент.

У семінарі беруть участь міжнародні експерти з Австрії, Чехії та Фінляндії, які поділяться власним досвідом управління освітою та забезпечення якості освіти.

Співорганізаторами семінару «Управління освітою та якість освіти в сільській місцевості» виступили Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти та організація «Культур Контакт Австрія».

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Торік в області відкрили 3 нові школи та 22 опорні заклади освіти Торік в області відкрили 3 нові школи та 22 опорні заклади освіти Опубліковано: Понеділок, 11 лютого 2019 Про це сьогодні, 11 лютого, повідомила під час звіту директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій. «Нові школи запрацювали у с. Верхня Рожанка та с. Лисятичі, також відреконструювали навчальний заклад у с. Оброшине Пустомитівського району. Зокрема, торік відкрили 22 опорні...

Переглядів: 877 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Львівщина – серед лідерів зі створення опорних шкіл Львівщина – серед лідерів зі створення опорних шкіл Опубліковано: Середа, 25 квітня 2018 Львівська область уже має 44 опорні школі, випередивши у цьому процесі Житомирську, Київську та Чернігівську області. Більше шкіл створили лише у Кіровоградській області. Про це йшлося 24 квітня під час селекторної наради щодо реформування освіти в умовах децентралізації під головуванням Віце-прем’єр-міністра...

Переглядів: 628 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook