Період публікації:

від

до

Категорія:

«Правничі ігри» ЛьвДУВС мають свого першого чемпіона

Опубліковано: Вівторок, 13 грудня 2016 

min
max

У рамках відзначення «Тижня права в Україні», а також з метою популяризації правової освіти серед молоді, 9 грудня у Львівському державному університеті внутрішніх справ відбувся інтелектуально-розважальний конкурс «Правничі ігри» серед загальноосвітніх навчальних закладів міста Львова. Ініціатором проведення конкурсу виступив доцент кафедри адміністративного права та адміністративного процесу факультету № 3 ЛьвДУВС підполковник поліції Юрій Кіцул.

Участь у конкурсі взяли навчальні заклади, які представляють кожен із шести районів міста: Львівська правнича гімназія (Шевченківський район) – команда «Правничий бум»; НВК ім. В. Стуса «Спеціалізована школа І ступеня – гімназія міжнародних відносин» (Франківський район) – команда «Феміда»; Львівська середня загальноосвітня школа № 63 (Личаківський район) – команда «Правознавці ХХІ століття»; Львівська українська гуманітарна гімназія ім. Олени Степанівни з поглибленим вивченням українознавства та англійської мови (Залізничний район) – команда «Нація»; середня загальноосвітня школа № 3 (Галицький район) – команда «Нащадки Ярослава»; середня спеціалізована загальноосвітня школа № 93 з поглибленим вивченням англійської мови (Сихівський район) – команда «Сихівський кримінал».

Конкурс проходив у шість етапів: привітання «Преамбула», брейн-ринг «Хто найрозумніший?!», кулінарний етап «Смак юриста», відеоетап «Юридичний блогер», музичний етап «Вгадай мелодію» та допризовна підготовка «Ми захищаємо Україну».

На всіх етапах конкурсантів оцінювали члени журі: проректор ЛьвДУВС Ольга Балинська (голова журі), заступник начальника ВКЗ – завідувач відділення соціально-гуманітарної роботи Роман Сушко, завідувач кафедри тактико-спеціальної підготовки факультету № 3 Юрій Йосипів, старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених голови Національної поліції України Управління забезпечення прав людини Андрій Британ, співголова наукового товариства вишу, курсант 4-го курсу факультету № 1 Анастасія Окушко та секретер товариства курсант 3-го курсу факультету № 1 Соломія Васюк.

Так, на першому етапі кожна команда повинна була за чотири хвилини представити рідний навчальний заклад, назву та свій девіз. Тут вони могли використовувати різні форми представлення, а саме: творчу, спортивну, культурну, гумористичну тощо. Найкраще це вдалося командам «Правничий бум» і «Нація», які отримали в результаті по 5 балів.

Наступним етапом конкуру став  брейн-ринг «Хто найрозумніший?!». Завданням кожної з команд було дати якомога більше правильних відповідей на питання, які підготувала член журі Соломія Васюк. Найкраще з цим етапом впорались дві команди, які набрали по 5,5 балів: «Нащадки Ярослава» та «Правничий бум».

Свої творчі здібності конкурсанти могли проявити на наступних двох етапах: «Смак юриста» та «Юридичний блогер». У першому журі оцінювали фруктові страви на юридичну тематику, яку підготували конкурсанти із бананів, ківі, яблук та винограду. А у другому – відеороботи школярів, які б стимулювали людей користуватися правовими інструментами для вирішення своїх проблем, спонукали отримувати знання та навички для реалізації своїх прав.

Наймелодійнішим став п’ятий етап конкурсу – «Вгадай мелодію». Тут найкраще себе проявили учасники команди «Нація», які вгадали найбільшу кількість музичних творів і у підсумку здобули 4,5 бала.

Юрій Йосипів оцінював вміння конкурсантів одягати костюм хімічного захисту, а також швидкість розбирання й збирання автомата Калашникова. На цьому етапі – «Ми – захисники України» – чудово проявились вміння учасників діяти в команді, а найкраще з цим впорались гравці «Сихівського криміналу».

Слід зазначити, що після кожного з етапів результати команд змінювались, тож інтрига тривала до кінця конкурсу. У підсумку, члени журі прийняли рішення відзначити усіх учасників «Правничих ігор». Так, дипломами за третє місце були нагороджені команди «Сихівський кримінал», «Правознавці XXI століття» та «Феміда». Дипломами за друге місце, кубками та подарунковими сертифікатами були нагороджені команди «Нація» та «Правничий бум». Чемпіоном перших «Правничих ігор» стала команда «Нащадки Ярослава» із середньої загальноосвітньої школи № 3, яка також була нагороджена дипломом, кубком та подарунковим сертифікатом.

Члени журі вирішили відзначити кращих учасників і у окремих номінаціях: «Кращий захисник України» – учасник команди «Сихівський кримінал» Ігор Дебера; «Найрозумніший» – учасник команди «Нащадки Ярослава» Назар Климишин; «Краще відео» – команда «Правознавці XXI століття»; «За оригінальність» – команда «Правничий бум».

«Те як був організований конкурсу, на якому високому рівні і наскільки оригінально ви презентували свої знання – вище будь-яких похвал. Ви – молодці! Я щиро захоплююсь вами, і нам залишається тільки мріяти, щоб ви перейшли з класів ваших шкіл і гімназій до аудиторій Львівського державного університету внутрішніх справ. Якщо наш навчальний заклад поповниться такими курсантами і студентами як ви, то ми будемо щасливі», – звернулась до конкурсантів голова журі Ольга Балинська.

Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові завершився відкритий Кубок Львівської обласної організації ФСТ «Україна» пам’яті Заслуженого тренера України з тенісу Федора Кулечка У Львові завершився відкритий Кубок Львівської обласної організації ФСТ «Україна» пам’яті Заслуженого тренера України з тенісу Федора Кулечка Опубліковано: Субота, 13 травня 2017 Цими днями на кортах львівського Палацу спорту «Україна» відбувся всеукраїнський відкритий Кубок Львівської облорганізації ФСТ «Україна» з тенісу пам’яті Заслуженого тренера України Федора Григоровича Кулечка. В турнірі, який традиційно проводиться з 2000 року, взяли участь 98 учасників з 13 міст...

Переглядів: 1047 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання

Юні боксери львівщини - серед переможців зонального чемпіонату України з боксу Юні боксери львівщини - серед переможців зонального чемпіонату України з боксу Опубліковано: Середа, 22 березня 2017 ЮНІ БОКСЕРИ ЛЬВІВЩИНИ - СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ ЗОНАЛЬНОГО ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ З БОКСУ З 15 до 18 березня 2017 року в приміщенні виставкового  центру «Шувар - Експо» у місті Львові тривав зональний чемпіонат України з боксу серед юнаків 2003-2004 р.н. Цьогоріч для участі в змаганнях приїхали 79 юних боксерів...

Переглядів: 1226 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook