Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівська політехніка очолила рейтинг вітчизняних університетів за версією телеком-конкурсу Vodafone «Професіонали майбутнього»

Опубліковано: П`ятниця, 27 січня 2017 

min
max

Днями підбили підсумки Всеукраїнського конкурсу для телеком-фахівців «Професіонали майбутнього» за десять років його існування і склали рейтинг кращих вищих навчальних закладів України – учасників конкурсу. Трійку лідерів рейтингу впевнено очолив Національний університет «Львівська політехніка», котрий перемагає у цьому конкурсі вже четвертий рік поспіль. Цікаво, що впродовж майже всіх 10 років навчальний заклад займав призові місця у рейтингу Vodafone «Професіонали майбутнього» і лише раз посів четверте місце.

У ТОП-3 кращих ВНЗ увійшли також Донецький національний технічний університет, який зараз працює в місті Покровському Донецької області, та Одеська національна академія зв'язку ім. О.С. Попова.

За результатами захисту наукових робіт на конкурсі команди університетів були відзначені в різних номінаціях. Так, найфундаментальніші теоретичні знання частіше за інших демонстрували студенти Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут»; найпрактичніші рішення, готові до оперативного впровадження, представив Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара; найактуальніші розробки – Харківський національний технічний університет.

Премію за найінноваційніші проекти отримав Київський державний університет телекомунікацій, за найцікавіші ідеї здобула команда Національного авіаційного університету, за найперспективніші проекти з точки зору IT – Харківський національний університет радіоелектроніки. Найелегантніше проектування рішень традиційно демонстрував Запорізький національний технічний університет, а найзмістовні проекти на конкурс надала команда Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя.

Довідково:

«Професіонали майбутнього» – це конкурс наукових робіт серед студентів телекомунікаційних факультетів провідних технічних ВНЗ України. Участь у ньому беруть студенти четвертого курсу, які вивчають напрям «Телекомунікація». Грошовий грант конкурсу становить 125 тисяч гривень (по 25 тис. грн для кожного члена команди).

Конкурс, заснований фірмовою Vodafone у 2006 році, проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки України, Держспецзв'язку та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації. За весь час існування конкурсу «Професіонали майбутнього» в ньому взяли участь понад 3 000 студентів.

За матеріалами прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

Немає коментарів

Схожі статті:

Студентська команда Львівської політехніки стала переможцем конкурсу «Професіонали майбутнього 2016» Студентська команда Львівської політехніки стала переможцем конкурсу «Професіонали майбутнього 2016» Опубліковано: Вівторок, 14 Червня 2016 Нещодавно відбулося оголошення результатів Х ювілейного конкурсу студентських наукових робіт «Професіонали майбутнього 2016», організованого компанією Vodafone Україна. Перемогу здобули проекти одразу двох команд. У категорії «Найкраще рішення для мобільного оператора» перемогла команда Національного...

Переглядів: 3300 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno Опубліковано: Середа, 30 жовтня 2019 На базі Львівської політехніки відкрили сучасну технологічну лабораторію Tech LabInno. Лабораторія покликана стати централізованим місцем інновацій для навчання, обміну досвідом у реалізації стартапів, створення умов прототипування та нових винаходів, яке працює у форматі FabLab. Участь у заході взяв...

Переглядів: 646 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook