Період публікації:

від

до

Категорія:

Методичне об єднання вчителів-логопедів

Опубліковано: Субота, 28 січня 2017 

min
max

 23 січня 2017 року в НРЦ « Світанок» відбулося методичне об єднання вчителів-логопедів. Метою цього заходу було впровадження нетрадиційних методів по усуненню мовленнєвих вад у корекційну роботу. Зокрема, розглядали питання про використання казко терапії .

В роботі засідання МО приймали участь вчителі-логопеди: Дмитришин Т.В., Поленкова І.В., Чопик І.Ф., Стащак Н.А., Вакула В.П., Бобко І.М., Гвяздовська А., вихователі Бартман Л.М., Струс Г.Г., Демчук О.П., Кульчицька Т.Д., практичний психолог Ширманова О.М., методист Небожук О.І.

Вчитель-логопед Дмитришин Т.В. ознайомила з одним із ефективних засобів використання у корекційній роботі технології казко терапії. В доповіді вона наголосила на тому, що казко терапія сприяє розвитку творчих здібностей, самостійності, зв'язного мовлення, взаємодії з навколишнім світом, формування мотиваційної сфери, основ естетичного смаку,вдосконаленню когнітивних і комунікативних можливостей, свідомого засвоєння дій, вчинків і емоційної чутливості та регулюванню власного емоційного стану дитини.

На цьому ж засіданні присутні переглянули під групове заняття з казко терапії, яке провела вчитель-логопед Поленкова І.В. Присутні переконались, що використання казко терапії на корекційних заняттях впливає на поведінку особистості дитини, сприяє вихованню позитивних емоцій через входження в образ персонажа, спонукає до спілкування, активізує лексичний словник, допомагає оволодіти комунікативними навичками взаємодії, розвиває мовне дихання, артикуляційні та мовленнєві можливості ( звуконаслідування ), жести, рухи.

На завершення роботи методичного об єднання вчителів-логопедів виступила методист Небожук О.І., яка позитивно оцінила проведений захід.

Немає коментарів

Схожі статті:

Методоб’єднання вчителів-логопедів Методоб’єднання вчителів-логопедів Опубліковано: Середа, 11 січня 2017 10 січня 2017року в КЗ ЛОР НРЦ «Світанок» відбулося засідання методичного об’єднання вчителів-логопедів. Основним питанням для обговорення було впровадження новітніх технологій в роботі над розвитком зв’язного мовлення дітей на заняттях логопедії. Учасники засідання звернули увагу на актуальність цієї...

Переглядів: 1440 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Впровадження інформаційних технологій  та передового досвіду в корекційно-розвивальній роботі Впровадження інформаційних технологій та передового досвіду в корекційно-розвивальній роботі Опубліковано: Понеділок, 06 травня 2019 3 травня 2019 р. в  ЗОШ  №3 м. Дрогобича відбувся семінар-практикум для вчителів-логопедів на тему: «Впровадження інформаційних технологій  та передового досвіду в корекційно-розвивальній роботі. Роль логопедичного масажу у формуванні звукової сторони мовлення у дітей».  Організатор семінару-практикуму...

Переглядів: 324 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook