Період публікації:

від

до

Категорія:

Міносвіти запрошує до участі у проекті з оновлення навчальних програм для 5-9 класів

Опубліковано: Вівторок, 31 січня 2017 

min
max

У Міністерстві освіти і науки України повідомили про плани з оновлення програм для учнів 5-9 класів. Передбачається, що оновлені програми вже у травні цього року мають бути представлені на розгляд Колегії МОН.

У відомстві зазначають, що одним із пріоритетних завдань шкільної реформи визначено оновлення навчальних програм і запровадження компетентнісного підходу.

«Школа має навчити дітей використовувати знання і вміння, отримані в процесі навчання, для вирішення повсякденних проблем і життєвих ситуацій, а програми мають бути сформовані таким чином, щоб основні компетенції пронизували увесь зміст освіти і робили його прикладним до життя», - зазначають у Міносвіти.

У відомстві наголошують, що у зв’язку з цим постає завдання подивитися на чинні програми для 5-9 класів під кутом зору компетентнісного підходу, а також щодо їх відповідності віковим особливостям учнів.

«Зробити це потрібно вже сьогодні, тому що до того часу, як будуть створені й запроваджені нові освітні стандарти, вчителі мають використовувати сучасні методики та підходи у навчанні», - йдеться у повідомленні.

Міністерство освіти і науки запрошує громадськість, педагогів та експертів долучитись до онлайн обговорення програм на платформі EdEra та подальшого їх оновлення, взявши участь у конкурсному відборі модераторів он-лайн обговорень та учасників робочих груп. Анкету на конкурсний відбір модератора онлайн обговорень програм можна заповнити ТУТ. Анкети кандидатів приймаються до 5 лютого.

Передбачається, що вже до 7 лютого буде сформовано групу модераторів для онлайн обговорень програм та робочі групи з оновлення програм за предметами.

13 лютого чинні навчальні програми будуть опубліковані для загального обговорення.

Обговорення програм відбуватиметься впродовж двох онлайн сесій, після чого робочі групи спільно з модераторами їх допрацюють.

Експертне обговорення оновлених програм для учнів 5-9 класів відбудеться у квітні.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

МОН пропонує для громадського обговорення проекти доопрацьованих програм з історії України для 6 та 11 класів МОН пропонує для громадського обговорення проекти доопрацьованих програм з історії України для 6 та 11 класів Опубліковано: П`ятниця, 14 грудня 2018 Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проекти доопрацьованих програм для 6 та 11 класів. На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 02.10.2018 № 1046 «Про утворення робочої групи для доопрацювання програм з історії України для 5-9 та 10-11 класів...

Переглядів: 875 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Кластер запускає три нові навчальні програми Кластер запускає три нові навчальні програми Опубліковано: Вівторок, 27 лютого 2018 Львівський ІТ Кластер готує до запуску нові інноваційні навчальні програми, на які можна вступити вже з вересня цього року. Окрім п’яти вже діючих інноваційних програм навчання, які Кластер спільно з ІТ компаніями запустили раніше, з’являться ще три нові – Робототехніка, Business Analytics & Data Science...

Переглядів: 594 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook