Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові урочисто підняли Олімпійський прапор з нагоди Європейського олімпійського фестивалю (фото)

Опубліковано: Вівторок, 07 лютого 2017 

min
max

У понеділок, 6 лютого, у Львівському училищі фізичної культури урочисто підняли Державний прапор України та прапор Національного Олімпійського комітету (НОК) України. Подію приурочили XІІІ Європейському юнацькому олімпійському зимовому фестивалю, який вже невдовзі розпочнеться у Туреччині. Честь українського спорту на Фестивалі захищатимуть і двоє представників Львівщини – гірськолижники Анастасія Шепіленко (2000 р.н.) та Роман Ковалевський (1999 р.н.).

Під час святкової лінійки право підняти стяги нашої держави та НОКу довірили вихованці Львівського училища фізичної культури десятикласниці Анастасії Шепіленко. Учасники свята бажали юним членам національної збірної успішних стартів та гідно нести честь українського спорту, адже за них уболіватиме уся країна.

Серед присутніх на урочистостях – начальник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Юрій Майборода, голова обласного відділення НОК України Юрій Турянський, голова постійної профільної комісії облради Михайло Гичка, директор училища фізкультури Степан Родак, учасниці першого такого фестивалю, випускниці училища, львівські олімпійці Христина Подгрушна-Опьола та Юлія Харковська-Шепіленко.

Нагадаємо, що XІІІ Європейський юнацький олімпійський зимовий фестиваль відбудеться 11-18 лютого у турецькому місті Ерзурум. За нагороди змагатимуться 832 спортсмени з 40 країн Європи. Вік учасників – 13-17 років.

Українська збірна в Ерзурумі налічуватиме 25 спортсменів. Українці виступатимуть у 7 видах програми: біатлоні, гірськолижному спорті, лижних перегонах, стрибках на лижах з трампліну, сноубордингу, шорт-треку та у фігурному катанні.

Попри «юнацький» статус Європейські Олімпійські фестивалі проходять за ритуалами та атрибутами «дорослих» Олімпіад. Церемонія відкриття, на якій, як правило, присутній Президент МОК, передбачає парад учасників. Під час виконання Олімпійського гімну на стадіон вносять Олімпійський прапор та запалюють олімпійський вогонь. Також піднімають національні прапори і виконується гімн держави на честь переможця. Для юних спортсменів передбачено і допінг-контроль.

Немає коментарів

Схожі статті:

Гандболістки ЛУФК достроково здобули титул чемпіонок України (фото) Гандболістки ЛУФК достроково здобули титул чемпіонок України (фото) Опубліковано: Вівторок, 03 квітня 2018 27-29 березня в Ужгороді відбувся фінальний тур чемпіонату України з гандболу серед дівчат віком до 17 років (2001-2002 рр.н.). У перший же день змагань, 27 березня, дострокове чемпіонство оформили гандболістки Львівського училища фізичної культури (ЛУФК). Підопічні Віталія Надича, здобувши перемогу...

Переглядів: 436 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання

У Львові завершився відкритий Кубок Львівської обласної організації ФСТ «Україна» пам’яті Заслуженого тренера України з тенісу Федора Кулечка У Львові завершився відкритий Кубок Львівської обласної організації ФСТ «Україна» пам’яті Заслуженого тренера України з тенісу Федора Кулечка Опубліковано: Субота, 13 травня 2017 Цими днями на кортах львівського Палацу спорту «Україна» відбувся всеукраїнський відкритий Кубок Львівської облорганізації ФСТ «Україна» з тенісу пам’яті Заслуженого тренера України Федора Григоровича Кулечка. В турнірі, який традиційно проводиться з 2000 року, взяли участь 98 учасників з 13 міст...

Переглядів: 1047 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook