Період публікації:

від

до

Категорія:

Постійний семінар щодо обговорення концепції «Нової української школи»

Опубліковано: Четвер, 16 лютого 2017 

min
max

Музейний відділ Львівського обласного Будинку вчителя провів чергове (четверте) засідання семінару з обговорення концепції «Нової української школа», запропонованої Міністерством освіти і науки України і схваленої Кабінетом Міністрів України.

         На семінар запрошено провідних спеціалістів відділів освіти, заступників директора з навчально-виховної роботи та практичних психологів загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв м.Львова та області.

         Віра Романчак, завідувач музейним відділом Будинку вчителя у вступному слові ознайомила слухачів з «Концепцією реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2019р., схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України 14 грудня 2016р., її метою та трьома етапами реалізації.

         Володимир Парубій, директор Будинку вчителя, виступив з питанням національно-патріотичного виховання нового покоління, здатних взяти активну участь у захисті Батьківщини, у громадському і державному житті країни. Форми і методи формування цих виховних якостей, завдання школи.

         Омелян Вишневський, професор, доктор педагогічних наук, висвітлив тему: «Організація навчально-виховного процесу на основі компетентностей школярів.» Особливо цінними були його науково-методичні рекомендації щодо ролі самостійної діяльності та її вплив на розвиток різних типів компетентностей, методи інтелектуального розвитку в процесі педагогічних задач при викладанні шкільних предметів.

         Олена Квас, професор, доктор педагогічних наук, звернула увагу слухачів семінару на важливості розвитку таких компонентів особистості, як здібності, талант, мислення, пам'ять, світогляд та інші компоненти.

         Слухачі виявили значний інтерес до ролі нової української школи у формуванні нових якостей особистості школяра, провели плідний діалог з доповідачами.

Немає коментарів

Схожі статті:

Обговорення пріоритетних напрямків реалізації Концепції «Нової української школи» (фото) Обговорення пріоритетних напрямків реалізації Концепції «Нової української школи» (фото) Опубліковано: Четвер, 16 листопада 2017 Музейний відділ Львівського обласного Будинку вчителя провів чергове засідання обласного постійного семінару з обговорення пріоритетних напрямків реалізації Концепції «Нової української школи» і «Закону про освіту» (від 5.09.2017р.).  На семінар запрошено провідних спеціалістів відділів освіти територіальних...

Переглядів: 475 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook