Період публікації:

від

до

Категорія:

«Розвивальне навчання та його інноваційні підходи у розвитку особистості» (фото)

Опубліковано: Понеділок, 06 березня 2017 

min
max

6 березня 2017р. у приміщенні Львівського обласного Будинку вчителя відбулась презентація авторської програми колективу педагогів ДНЗ Львівщини «Український віночок. Львівщина» курсу «Культура добросусідства» в рамках проекту «Сприяння розвитку міжкультурної освіти в Україні».

         Програма для дітей середнього та старшого дошкільного віку ДНЗ Львівського району представляла викладач ЛОІППО Максимів О.М.

         Метою програми є виховання у дитини пошани до батьків, їх культурної самобутності; до мови і національних цінностей країни проживання і країни походження; до культур відмінних від її власної; підготовка дитини до її свідомого життя в демократичному суспільстві в дусі взаєморозуміння, миру, толерантності, дружби між усіма народами, етнічними, національними та релігійними групами.

         Під час педагогічного лекторію для завідувачів та голів методоб`єднань ДНЗ Львівщини були надані практичні методичні матеріали для роботи  педагогів з дітьми в своїх навчальних закладах.

         Активно вихователями обговорювались основні завдання авторської програми, а саме:

         1.Виховання основ духовної культури, формування морально-етичного ставлення:

         -до сім’ї, рідного будинку, міста, села, Батьківщини;

         -до природи рідного краю;

         -до мови, історії й культурної спадщини свого народу й людей, серед яких мешкає дитина.

         2.Спонукання дитини до прояву співчуття, дбайливого ставлення, уважності до рідних і близьких людей, до друзів і однолітків, зокрема представників різних національностей і релігій, до тих, хто піклується про неї в дитячому садку, вдома, хто сам потребує її уваги.

         3.Виховання шанобливого ставлення до людей і результатів їх праці, рідної землі, державної символіки й етнічних символів, традицій, до державних і релігійних світ.

         4.Виховання шанобливого ставлення не тільки до своєї етнічної групи, але й пошани, симпатії, добрих почуттів до людей інших національностей, почуття власної гідності й толерантності.

         5.Ознайомлення з особливостями мови, побуту і традиціями людей, що мешкають на Львівщині, зокрема із сімейними і релігійними звичаями, народним етикетом, традиціями гостинності.

         6.Навчання етики міжнаціонального спілкування й «культури миру».

         7.Формування активної громадянської позиції, почуття патріотизму, національної гордості, позитивного ставлення до різноманітності культур.

         Презентація пройшла на високому методичному, інформаційному та практичному  рівні.

Немає коментарів

Схожі статті:

«Розвивальне навчання та його інноваційні підходи у розвитку особистості» «Розвивальне навчання та його інноваційні підходи у розвитку особистості» Опубліковано: Четвер, 22 Червня 2017 У приміщенні Львівського обласного Будинку вчителя проходив семінар на тему: «Вплив сучасної мультимедії на розвиток свідомості майбутньої особистості» для вихователів дошкільних навчальних закладів Львівської області.          Семінар проводила педагог ЛОІППО Максимів О.М.          У житті кожної...

Переглядів: 579 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Відкритий урок Львівської академічної гімназії Відкритий урок Львівської академічної гімназії Опубліковано: Четвер, 08 листопада 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя стало доброю традицією проводити відкриті уроки з учнями Львівської академічної гімназії. Ось і цієї осені учні 5 (1А) класу, разом із вчителем трудового навчання ЛАГ п.Іриною Вах були гостями обласної виставки-конкурсу серед освітян «Мамина світлиця». На виставці-конкурсі...

Переглядів: 536 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook