Період публікації:

від

до

Категорія:

​А сотню вже зустріли небеса…

Опубліковано: Вівторок, 07 березня 2017 

min
max

А сотню вже зустріли небеса…

Летіли легко, хоч Майдан ридав…

І з кров’ю перемішана сльоза…

А батько сина ще не відпускав…

Й заплакав Бог, побачивши загін:

Спереду сотник – молодий, вродливий,

І юний хлопчик в касці голубій,

І вчитель літній, сивий-сивий….

І рани їхні вже їм не болять…

Синьо-жовтий стяг покрив їм тіло…

Як крила ангела, злітаючи назад,

Небесна Сотня в вирій полетіла….

Три роки минають, тисяча сто два дні, тисяча сто дві ночі. А ми й досі пам’ятаємо, як це болить, коли на твоїх очах у прямому ефірі там, на Майдані, кулі косять юнаків….

Саме про них у актовій залі ЗОШ №14 міста Дрогобича відбувся вечір-реквієм «Не погасити пам’яті вогонь», присвячений Героям Небесної Сотні.

Учасники та присутні ще раз перегорнули сторінки  героїчної історії України нашого часу. Від початку Майдану, мирних студентських протестів проти режиму Януковича до кривавих лютневих подій, на яких українці сплатили життям за свої європейські погляди.

Зі сцени звучать імена перших ангелів Небесної Сотні: Сергій Нігоян, Михайло Жизневський, Юрій Вербицький, Роман Сеник… Це вони - новітні Герої  України, перші зі списку Небесної сотні.

Із екрана зринають обличчя Героїв – галицьких ангелів. Особливо для нас болюча втрата колишнього учня нашої школи Олега Ушневича – учасника Галицької сотні. «Не за Європу. Не проти чи за когось конкретно. Ми боремося за їх майбутнє», - написав у соцмережі Олег під фото зі своїм племінником. Він загинув від снайперської кулі 20 лютого 2014 року. Ми пишаємося тобою, Олеже. Ти наша біль і наша гордість.

Сценки зустрічі крутянця і Нігояна, сім’ї і друзів  з загиблим героєм на Майдані, вірші та пісні про Небесну Сотню… Не залишився байдужим ніхто із присутніх  у залі. Учасники вечора дали зрозуміти, що Небесна Сотня була покликана і відібрана Богом зупинити зло. Своєю самопожертвою ангели Майдану волають і наказують: «Живи, Україно! Живи! Ми за це померли! І продовжуємо помирати. Там, на Сході України».

Вшанувати подвиг Героїв зібралися вчителі, школярі, батьки, а підготували захід учні 8-Б класу під керівництвом класного керівника Савчук Л.І., педагога-організатора Летнянчин О.М., вчителя музики Матійчин І.М., хореографа Коваль М.О.

Ми вдячні Вам, Герої Небесної Сотні.

Немає коментарів

Схожі статті:

Ангели пам'яті Ангели пам'яті Опубліковано: П`ятниця, 21 лютого 2020 В Арламівськоволянському ЗЗСО І - ІІ ст. Мостиської міської ради Львівської області ( директорка О. М. Костира) віддали шану Героям України, загиблим на Євромайдані. Керівник гуртка "Сокіл"("Джура") О.Криворука разом з гуртківцями провели годину історичної пам'яті "Хто за свободу вийшов проти смерті,...

Переглядів: 718 Коментарів: 0

Відділи освіти

Лінійка-реквієм “Революція гідності” на базі Зарічанського ЗЗСО I  ступеня (Мостиська ОТГ) Лінійка-реквієм “Революція гідності” на базі Зарічанського ЗЗСО I ступеня (Мостиська ОТГ) Опубліковано: Четвер, 30 листопада 2017    У стінах Зарічанського ЗЗСО І ступенів відбулася лінійка-реквієм, присвячена Дню гідності і свободи «Революція гідності».       Мета заходу: формування патріотизму і мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свободи людини, національних інтересів України та її європейського...

Переглядів: 417 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook