Період публікації:

від

до

Категорія:

Державна мова України

Опубліковано: Вівторок, 07 березня 2017 

min
max

     Для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця – українська. Рідна мова дає нам наснагу, силу, радість спілкування неповторною, наймелодійнішою мовою землі.

    З особливою шаною і повагою ми готувалися до Свята рідної мови. Учні писали твори,складали вірші,готували презентації, вчили напам’ять найкращі поезії про рідну мову. У святковому залі відбулося загальношкільне свято «Я люблю рідну мову». Тут звучали поезії Д.Білоуса, Н.Красоткіної, В.Баранова, М.Хоросницької, В.Симоненка,С.Воробкевича.

   У рамках свята було проведено конкурс на справжнього патріота, кращого знавця рідної мови серед учнів навчально-виховного комплексу. Три команди у складі учнів 6-8 кл. впевнено виборювали звання найкращої у царині рідної мови. А конкурсів було чимало! Капітани команд-Руснак Руслана, Матвійчик Максим, Войтів Анастасія-показали гарні організаторські здібності і високі знання з рідної мови. З чудовою дикцією, душевно розказували вірші учні 6 кл.: Костюк Ігор, Дуда Анна, Пеньондз Вероніка, Приймак Анастасія, Рачунь Борис, Благута Вікторія.

      Активними учасниками свята були Пазюк Сергій, Пилип Василина, Ковальчик Софія, Головко Анастасія,Кадикало Любомир, Благута Віталій, Вовк Василина,Ковальчик Данило, Грех Людмила. Гарно справилися з роллю ведучих дев’ятикласники Щербата Ірина і Захарко Назарій. З цікавими віршиками виступали п’ятикласники Чміль Оленка, Пилип Оленка, Ткачик Настя, Харатін Назар, Явдик Роман.

     Окрасою свята була учениця 8кл. Марта Москалик, яка подарувала глядачам чудові пісні про рідну мову.

    Організувала свято вчитель-філолог Галина Степанівна Мік, яка розказала учням про історію Міжнародного дня рідної мови, закликала усіх берегти духовний заповіт наших поетів знати і не забувати минуле  нашого народу, любити і нікому не продавати своєї землі,  любити і берегти рідне українське слово – золоту скарбницю душі народної, з якої ми  виростаємо, якою живемо й завдяки якій маємо величне право й високу гордість називатися народом України. 

 

   

 

 

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Читаємо Шевченка Читаємо Шевченка Опубліковано: Четвер, 22 березня 2018 12 березня на черговому занятті літературного гуртка Бориславської ЗСШ-інтернату «Рідне слово» в складі учнів початкової школи був проведений конкурс на виразне читання напам’ять віршів Т.Г. Шевченка. Діти сумлінно були підготовленні до декламування творів. Читали з інтонацією, передавали емоції,...

Переглядів: 443 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Урочисте відзначення Дня Героїв на базі Арламівськоволянської ЗОШ I-II ступенів Урочисте відзначення Дня Героїв на базі Арламівськоволянської ЗОШ I-II ступенів Опубліковано: П`ятниця, 26 травня 2017     В Арламівськоволянській ЗОШ І-ІІ ст. (Мостиська ОТГ) 23 травня   урочисто відзначили День Героїв. Метою заходу:  вшанувати  видатних діячів українського визвольного руху княжої та козацької доби, часів української революції та Другої світової війни, десятиліть національного спротиву ОУН-УПА...

Переглядів: 444 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook