Період публікації:

від

до

Категорія:

"В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля"

Опубліковано: П`ятниця, 10 березня 2017 

min
max

Сьогодні у місті Жовква жителі краю відзначили 203-ю річницю від дня народження Великого Кобзаря. "В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля" під такою промовистою назвою розпочалося свято в Жовківському районному народному домі.

Так, зокрема, біля пам’ятного знака Т. Шевченка був встановлений вільний мікрофон, де впродовж дня усі бажаючі могли долучитися до читання поезії Кобзаря.

Відкрила свято Народна хорова капела «Розточчя» виконанням пісні «Реве та стогне Дніпр широкий». Опісля перший заступник голови Жовківської райдержадміністрації Любов Дунець та заступник голови районної ради Алла Жук спільно із переможцями конкурсу серед учнівської молоді «Іду до тебе я,Тарасе… » поклали квіти до пам’ятного знака Т. Шевченка.

Настоятель храму Святого Йосафата о. Михайло Ткачів та настоятель храму Св. Трійці о. Василь Батюк з присутніми помолилися за Україну.

«Поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну», - зазначила начальник відділу культури і туризму Жовківської райдержадміністрації Галина Фесюк у своєму виступі «Шевченко і сьогодення». Присутні хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих за Шевченкове пророче: «Борітеся-поборете!»

Опісля, до уваги присутніх було представлено проморолик «Шевченкіада».

В урочистій академії взяли участь ансамбль бандуристів Жовківської школи мистецтв, гурт «Мандрівні музики зі Львова», актори театру ім. М. Заньковецької, переможці конкурсу «Іду до тебе я,Тарасе… » Маркіян Луцишин та Іванна Жолобович, Аліна Дем’янець, методист Жовківського районного народного дому Наталія Парамонова.

Немає коментарів

Схожі статті:

Гавайська вечірка до дня вчителя у Жовківській ЗОШ № 2 Гавайська вечірка до дня вчителя у Жовківській ЗОШ № 2 Опубліковано: Четвер, 05 жовтня 2017 Коли мова заходить про Гавайські острови, перед очима одразу спливають прекрасні пейзажі. Барвисті заходи сонця, безкрайні простори Тихого океану, пляжі з білосніжним піском, пальмові гаї і гори вкриті зеленню і квітами. Гавайські острови – це не тільки багато моря, піску і зелені, але і багато сонця...

Переглядів: 292 Коментарів: 0

Відділи освіти

День Туризму День Туризму Опубліковано: Четвер, 05 жовтня 2017 Міжнародний день туризму – дивовижне свято, яке закликає людей з усього світу поїхати відпочивати тільки своєю назвою. Таке торжество з'явилося досить давно, тому не дивно, що у нього з'явилася досить велика історія і чимало традицій.      Традиція святкування з'явилося ще в 1979 році, коли Генеральна...

Переглядів: 280 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook