Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові на Погулянці відбулася журналістська майстерня (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 10 березня 2017 

min
max

У рамках культурно-спортивного проекту «30 спалахів талантів» у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини учні Школи журналістики в п’ятницю, 3 березня, мали можливість поділитися своїм журналістським досвідом з підготовки матеріалів різних жанрів, зокрема телевізійних пізнавальних передач.

Взяли участь у журналістській майстерні і вихованці філіалів Школи журналістики зі своїми керівниками – Любомирою Блажко та Ніною Матлай.

Юні журналісти, які навчаються у Школі, продемонстрували свій творчий доробок у газеті «Вісник Погулянки», а також у низці телевізійних передач, які були створені під керівництвом викладача, режисера ТРК «Львів» Івана Скіряка.

На цій зустрічі були присутні також колишні випускники Школи журналістики, які є професійними журналістами, – Ірина Панчишин, Тарас Назарук, а також Оксана Москва, студентка 2-го курсу факультету журналістики ЛНУ Ірина Ладика, студентка 1-го курсу факультету журналістики ЛНУ Світлана Яндьо. Вони цікаво та захоплююче розповіли про своє професійне становлення та поділилися набутим досвідом.

Нагадаємо, мета школи журналістики у ЦТДЮГ – навчати молодь, які будуть змінювати українську журналістику і сформують команду молодих професіоналів з новим мисленням та особистою громадянською позицією, які своєю роботою зможуть вплинути на долю нашої держави. Школа покликана навчати нове покоління професійних журналістів, здатних формувати та розвивати галузь медіа й масових комунікацій.

В школі журналістики вивчають основи журналістики (нові медіа), практичну журналістику, тележурналістику, інформаційні технології. На заняттях учні дізнаються про свободу слова, правила комунікації та стилістики в он-лайні, що таке блогінг, соціальні мережі в журналістиці, тенденції розвитку нових медіа; отримають практичні навики з написання новин, статей, репортажів. Також слухачі навчаться проводити журналістське розслідування, писати інтерв’ю, вдало формувати ключове повідомлення у ЗМІ.

Після закінчення Школи випускники отримають свідоцтво, яке є документом про додаткову освіту державного зразка.

Немає коментарів

Схожі статті:

Школярі Львівщини змагалися у мистецтві з орігамі, паперопластики та комп’ютерної графіки (фото) Школярі Львівщини змагалися у мистецтві з орігамі, паперопластики та комп’ютерної графіки (фото) Опубліковано: П`ятниця, 10 березня 2017 У рамках проекту «30 спалахів талантів» відділ технічної творчості Центру творчості дітей та юнацтва Галичини провів Х командні змагання і заочний конкурс з орігамі, паперопластики та комп’ютерної графіки на першість Львівської області під назвою «Оформлення для подарунка». У змаганнях взяли участь...

Переглядів: 670 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Журналістика залишається модною професією, – з дискусії про роль журналістики в епоху нових медій (фото) Журналістика залишається модною професією, – з дискусії про роль журналістики в епоху нових медій (фото) Опубліковано: Четвер, 03 травня 2018 Нещодавно у Львові в Школі журналістики Центру творчості дітей та юнацтва Галичини відбулася зустріч творчої молоді, керівників редколегій закладів позашкільної освіти та шкільних газет Львівщини з професором, завідувачем кафедри «Нові медіа» Львівського національного університету ім. І. Франка Борисом...

Переглядів: 599 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook