Період публікації:

від

до

Категорія:

Молодь світу дебатує

Опубліковано: Четвер, 23 березня 2017 

min
max

У Дрогобицькій спеціалізованій школі І-ІІІ ст. №2 за підтримки Центральної служби з питань освіти за  кордоном, Фонду «Пам'ять, відповідальність та майбутнє», братів Кличків та Гете-Інституту відбулися регіональні молодіжні дебати «Молодь світу дебатує». Учасниками проекту були учні 10 класів із Чернівців, Івано-Франківська, Львова та Дрогобича.

Із привітальним словом до дебатантів та їхніх учителів звернулися директор школи Л. Панькевич, начальник відділу освіти м. Дрогобича П. Сушко та координатор з питань освіти Центральної служби Міністерства закордонних справ ФРН Крістоф Єггле.

Урочисту атмосферу створили студенти Дрогобицького державного музичного коледжу ім. В. Барвінського.

Дебатантам було запропоновано для дискусії дві теми: « Чи потрібно створювати школи цілого дня в Україні» та « Чи потрібно виховувати учнів школи у національно-патріотичному дусі». Школярі наводили аргументи та контраргументи німецькою мовою, що є свідченням досконалого володіння іноземною мовою учнів спеціалізованих шкіл.

Оцінювало дебатантів журі, до складу якого входили представники Центрального відомства Німеччини з питань освіти за кордоном Каспер Гоппе, німецької служби академічних обмінів Штефі Мануш та вчителі німецької мови DSD-шкіл із Чернівців, Івано-Франківська, Львова та Дрогобича.

Четверо найкращих дебатантів Яна Біць (Івано-Франківськ), Діана Паневська (Чернівці), Іванна Зінко(Львів) та Ярема Єлейко (Львів) візьмуть у Національному кваліфікаційному відборі в Києві.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Мирослав Маринович: «Роки лиш примножують мою вдячність» Мирослав Маринович: «Роки лиш примножують мою вдячність» Опубліковано: Неділя, 20 жовтня 2019 До 100-річчя Івана Костомахи 5 жовтня виповнюється 100 років з дня народження Івана Степановича Костомахи, який був директором дрогобицької СШ №2 з 1961 по 1966 рр. Саме на ці роки припала моя шкільна юність, адже 1966 року після закінчення 10-го класу покинув рідну школу і я. Тому Іван Степанович...

Переглядів: 444 Коментарів: 0

Відділи освіти

Що таке тиждень німецької мови у Дрогобицькій школі? Що таке тиждень німецької мови у Дрогобицькій школі? Опубліковано: Середа, 31 жовтня 2018 У школі, де кожен день насичений німецькою мовою, у школі, яка докладає максимум зусиль, щоб знайомити своїх учнів з Німеччиною не лише заочно, через призму навчальних програм та уроків, але й безпосередньо, створюючи своїм дітям прекрасні умови для подорожей цією країною? Цьогорічний тиждень німецької...

Переглядів: 313 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook